17 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Заготівля лісової сировини має відбуватися прозоро, без порушень та з дотриманням обмежень, викликаних встановленим правовим режимом воєнного стану
    Четвер, 30 червня 2022 13:08

    Заготівля лісової сировини має відбуватися прозоро, без порушень та з дотриманням обмежень, викликаних встановленим правовим режимом воєнного стану

    Про заготівлю природних рослинних ресурсів місцевого значення та консолідацію зусиль усіх відповідних служб, аби цей процес відбувався згідно з чинним законодавством, говорили сьогодні, 30 червня, у головній адмінбудівлі району. Відповідне засідання районної постійно діючої комісії з координації дій держаних органів, що здійснюють державний контроль за заготівлею другорядних лісових матеріалів, здійснення побічних лісових користувань та використання корисних властивостей лісів провів заступник голови райдержадміністрації Віктор Фіщук.

    У зв’язку з тим, що на території Володимир-Волинського району розпочинається сезон заготівлі природних рослинних ресурсів місцевого значення, зокрема, ягід, грибів, дикорослих плодів, горіхів, лікарсько-технічної сировини, комісією обговорено ряд нагальних питань для забезпечення організації здійснення заготівлі максимально прозоро та з дотриманням обмежень, викликаних встановленим правовим режимом воєнного стану.

    Першим питанням порядку денного засідання постало питання визначення лісових масивів на території району, у яких місцевому населенню дозволено збір другорядних лісових матеріалів,  а також затвердження порядку відвідування вищезазначених масивів. Комісією вирішено, що на території району  місцевому населенню дозволено збір другорядних лісових матеріалів в усіх лісових масивах. Відвідування лісових масивів під час дії комендантської години заборонено.

    Крім того, комісія заслухала інформацію начальниці відділу земельних ресурсів та екології райдержадміністрації  Марину Повзун – заступника голови комісії - щодо спеціального використання лісових ресурсів на території району в 2021 році. Вона повідомила, що заготівельні роботи проводяться на території постійного користувача ДП «Володимир-Волинське ЛМГ». Ліміти спеціального використання лісових ресурсів суб’єктами господарювання не перевищені.  В 2021 р. проводилася заготівля ягід чорниці в кількості 3 тонни при встановленому ліміті на район 5 тонн. Таким чином, забезпечено раціональне використання, відтворення і охорона природних рослинних ресурсів під час заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійснення побічних лісових користувань.

    Рішенням комісії також надано та затверджено ліміт на заготівлю другорядних лісових матеріалів (чорниця) на території Оваднівської територіальної громади для ФОП Слюсарук Андрій Сергійович на 2022 рік в кількості 1 тонна.

    Завершуючи засідання, голова комісії звернув увагу присутніх на те, що ліміти по району на 2022 рік не вичерпані, а заготівля другорядних лісових матеріалів - це передусім наповнення місцевих бюджетів. Віктор Фіщук закликав громади району приділити більше уваги співпраці з тимчасовими лісокористувачами, зацікавленими у заготівлі лісової продукції з метою наповнення своїх бюджетів.

    Переглядів 6844
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua