19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Із 1 травня 2018 року відбулися зміни в призначенні житлової субсидії
    П'ятниця, 18 травня 2018 16:26

    Із 1 травня 2018 року відбулися зміни в призначенні житлової субсидії

    27 квітня 2018 року Кабінет Міністрів України прийняв нову постанову «Про внесення змін до деяких постанов та визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. № 1022». Згідно з нею, з 1 травня 2018 р. призначення житлової субсидії здійснюється лише після подання нових Заяви і Декларації.

    Відтак, сьогодні, 18 травня 2018 року, у райдержадміністрації фахівці управління соціального захисту населення райдержадміністрації провели  семінар-навчання для відповідальних осіб і адміністраторів центрів надання адміністративних послуг об’єднаних територіальних громад, які займатимуться прийомом заяв та декларацій для призначення субсидій на житлово-комунальні послуги. Присутні обговорили ключові моменти оновленої програми житлових субсидій .

    Заступник начальника управління-начальник відділу соціальної допомоги управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Нужина акцентувала увагу присутніх на змінах у порядку призначення субсидії для домогосподарств.

    - Субсидія на житлово-комунальні послуги призначається двічі на рік: на неопалювальний сезон (з травня по вересень) та на опалювальний сезон (з жовтня по квітень), - зазначила Наталія Володимирівна. - Для призначення субсидії, відповідно до чинного законодавства,  домогосподарствам, в яких кількість фактично проживаючих членів домогосподарства менше за кількість зареєстрованих, тепер необхідно 2 рази на рік звертатись з заявою про призначення субсидії, в якій робити відмітку про необхідність розгляду заяви на комісії.

    Також, з її слів стало відомо, що громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних днів проінформувати структурний підрозділ з питань соціального захисту населення про обставини для перерахунку призначеної житлової субсидії, зокрема:

    - зміну складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) членів домогосподарства (орендар, внутрішньо переміщена особа — членів домогосподарства, які фактично проживають в житловому приміщенні (будинку), їх соціального статусу;

    - зміни у складі сім’ї члена домогосподарства;

    - зміну переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання;

    - зміну переліку витрат на управління багатоквартирним будинком;

    - зміну управителя, виконавця комунальних послуг, створення об’єднання;

    - будь-хто із складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства набув право власності або володіння на транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда);

    - будь-хто із складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства здійснив купівлю або іншим законним способом набув право власності на земельну ділянку, квартиру (будинок), транспортний засіб (механізм), будівельні матеріали, інші товари довгострокового вжитку або оплатив (одноразово) будь-які послуги (крім медичних, освітніх та житлово-комунальних послуг згідно із соціальною нормою житла (в тому числі понаднормової площі житла у випадку, зазначеному у пункті 5 цього Положення) та соціальними нормативами житлово-комунального обслуговування) на суму, яка на дату купівлі, оплати, набуття права власності в інший законний спосіб перевищує 50 тис. гривень.

    Торкнулася Наталія Нужина і ряду інших факторів, які відтепер враховуватимуться при призначенні субсидій.

    Начальник відділу соціальних інспекторів – головний державний соціальний інспектор управління соціального захисту населення райдержадміністрації Галина Войтичук проінформувала про особливості справ, рішення по яких розглядають на засіданнях комісії із призначення житлових субсидій.

    Преважній більшості громадян, які отримують субсидії і не мають щойно куплених предметів розкоші, нових автомобілів, або у складі сімей яких немає працездатних осіб, що декларують нульові ставки доходу, - загалом це приблизно 80-85% нинішніх субсидіантів - як і раніше державна допомога буде перепризначена в автоматичному режимі і без необхідності звертатися до органів соціального захисту.

    Натомість, у зв’язку з введенням нових правил близько 15% громадян потрібно буде звернутися до органів соцзахисту за переоформленням субсидії. Отже, повторно Заяву і Декларацію потрібно буде подати:

    - орендарям житла

    - внутрішньопереміщеним особам

    - тим сім’ям, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб

    - тим сім’ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати

    - тим сім’ям, в яких відбулися зміни у складі сім’ї протягом останнього року

    - тим сім’ям, які саном на травень 2018 року матимуть понад двомісячну заборгованість за житлово-комунальні послуги і не погасять її до червня 2018-го.

    Відтак, завідувач сектору прийняття рішень управління соціального захисту населення Світлана Філіпова проаналізувала механізм заповнення Заяви та Декларації.

    Оскільки, зустріч відбулася у форматі жвавого діалогу, то присутні мали можливість не лише ознайомитися із нововведеннями у даній галузі, а й отримати відповіді на питання, що їх хвилюють.

    Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату равйдержадміністрації

    Переглядів 3480
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua