19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Звернення голови облдержадміністрації Олександра Савченка до Дня пам’яті та примирення, а також 73-ої річниці перемоги над нацизмом
    Вівторок, 08 травня 2018 08:56

    Звернення голови облдержадміністрації Олександра Савченка до Дня пам’яті та примирення, а також 73-ої річниці перемоги над нацизмом

    Дорогі волиняни! Шановні ветерани, борці за українську волю та нинішні захисники України! Більше 70-ти років минуло відтоді, як наші батьки, діди та прадіди разом із усім світом зустріли таку жадану Перемогу. Понад 2 тисячі днів і ночей український народ разом з представниками інших народів антигітлерівської коаліції перебував у вирі кровопролитних боїв. Тож цей день завжди викликає почуття радості, безмежної гордості за наш народ та гіркий сум водночас, адже уособлює героїзм, силу духу, ратну працю й вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих доль, нездійсненних мрій і задумів.

    Скорботний рахунок загиблих у цьому найбільшому в історії людства воєнному протистоянні становить близько 60 мільйонів людських життів. Український народ, який опинився у самому центрі жахливої трагедії, заплатив особливо високу ціну за свою свободу: загинуло близько 4 мільйонів військових, представників підпілля і цивільних українців, майже 5 мільйонів мирних жителів евакуювали або примусово вивезли до Німеччини, внаслідок бойових дій постраждало понад 700 міст і містечок та 28 тисяч сіл… Непоправних втрат зазнала фактично кожна родина.

    Це ще раз підтверджує той факт, що українці зробили надзвичайно вагомий внесок у перемогу над нацизмом. Головним свідченням того стало визнання України у 1945 році, на рівні з іншими державами, засновницею ООН.

    Більше 70-ти років минуло, однак у серці кожного українця ще й досі жива пам’ять про мільйони мужніх і незламних українців, про їхню жертовність в ім’я свого народу та рідної землі. Тож нехай найвищими духовними цінностями та чеснотами стануть пам’ять і глибока повага до тих, хто пройшов страшну і сувору школу війни, хто у повоєнні роки відбудовував зруйновані міста та села, хто і сьогодні є для нас прикладом любові до Батьківщини, зразком витримки, мудрості й терпіння, щирої віри у щасливе майбутнє нашої незалежної держави.

    Складаю шану героям війни: і тим, хто захищав Батьківщину десятки років тому, і тим, хто боронить її сьогодні. Естафета подвигу – безсмертна, а зв’язок поколінь – нерозривний.

    Сьогодні нам – нащадкам славних ветеранів та бійців-повстанців – потрібно бути єдиними, сильними та мудрими заради відновлення миру та подальшого розквіту нашої держави. Впевнений, Україна буде сильною і незалежною, незважаючи ні на що.

    Нехай завжди буде мир у світі, не проливається людська кров. Нехай злагода панує серед людей.

    Вічна пам’ять загиблим, низький уклін живим!

    Ми пам’ятаємо – ми перемагаємо!

    Слава Україні! Героям Слава!

    З повагою голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко.

    Переглядів 3946
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua