20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Аграріїв району ознайомили з перевагами аграрних розписок та механізмом їх оформлення
    Середа, 07 лютого 2018 16:37

    Аграріїв району ознайомили з перевагами аграрних розписок та механізмом їх оформлення

    Аграріїв Волині продовжують ознайомлювати з перевагами аграрних розписок та механізмом їх оформлення. Презентація цього проекту у Володимир-Волинському районі відбулася сьогодні, 7 лютого 2018 року. До слова, такі семінари відбуваються за підтримки IFC «Аграрні розписки в Україні». Також, під час заходу, керівників фермерських господарств району та їх бухгалтерів проінформували щодо фінансової підтримки агропромислового комплексу у 2018 році, новин у податковому та пенсійному законодавствах.

    Із вступним словом до фермерів краю звернувся начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Юрій Кравчук, закцентувавши увагу на основних досягненнях галузі у 2017 році:

    - У минулому році Волинь зібрала понад мільйон тисяч тон зернових та бобових культур, Володимирщина - 161 тисячу тон. Цукрової сировини ми виростили 164 тисячі тон (у області – 770 тисяч тон). Вирощування м’ясної продукції – 71 тисяча тон із 165 тисяч тон по області. Високі у нас і надої молока – 114 тисяч тон. В цілому валове виробництво, у порівнянні з 2016 роком, збільшилось на 4,7%.

    І на переконання керівника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, для району аграрні розписки є досить  актуальними та ефективними, адже Володимир-Волинський район – це один із аграрних районів Волині.

    Аграрні розписки презентував регіональний консультант проекту Сергій Мазурик. Зокрема, він зупинився на таких етапах, як оформлення розписки, її переваги та вартість фінансування, виконання і порядок розрахунків за аграрною розпискою.

    - Для сільгоспвиробників аграрні розписки забезпечують спрощений доступ до фінансових та матеріально-технічних ресурсів, можливість попереднього продажу сільгосппродукції, збільшення обсягу заставного майна та зменшення залежності від кредитів, можливість виходу на нових споживачів та постачальників, - зазначив Сергій Мазурик. - На сьогодні уже видано 207 таких розписок на суму понад 1 мільйон гривень.

    А також наголосив, що предметом застави виступає лише майбутній врожай. І в жодному разі не земля.

    До слова, проект поки діє у 8 областях країни. Втім, в уряді очікують, що до початку посівної кампанії 2018 року аграрні розписки діятимуть на всій території країни.

    Про зміни в податковому законодавстві інформували в.о начальника Володимир-Волинської ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області  Оксана Левчук, а також фахівці цієї галузі - Лариса Войтович та Оксана. Зокрема, вони наголосили, що з 1 січня 2018 року фермери та члени фермерського господарства мають обов’язково сплачувати ЄСВ.

    Розповіли присутнім на семінарі і щодо змін в пенсійному забезпеченні. Заступник начальника Володимир-Волинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Руслана Левчук зазначила, що із 1 січня 2018 року набули чинності нові законодавчі норми. Відтак, відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» здійснено перерахунки раніше призначених пенсій.

    - Із початку цього року право на призначення пенсій за віком за наявності страхового стажу не менше як 25 років мають чоловіки після досягнення ними 60 років та жінки після досягнення ними: 58 років, які народилися з 1 квітня 1959 року по вересень 1959 року; 58 років і 6 місяців – які народилися з 1 жовтня 1959 року по 31 березня 1960 року; 59 років – які народилися з 1 квітня 1960 року по 30 вересня 1960 року; 59 років і 6 місяців – які народилися з 1 жовтня 1960 року по 31 березня 1961 року та 60 років, хто народився у квітні-грудні 1961, - наголосила працівник об’єднаного управління Пенсійного фонду.

    У ході зустрічі, начальник відділу розвитку галузей агропромислового комплексу управління агропромислового розвитку Світлана Мазурок оприлюднила тезу  Прем’єр-міністра України, яку він озвучив під час чергового засідання Уряду, що відбулося теж сьогодні. Зокрема, Володимир Гройсман у своєму виступі підкреслив, що розвиток національної економіки залишається пріоритетом на 2018 рік. Цьогоріч планують активно працювати для зміцнення важливих секторів, створити додаткові робочі місця, змінити модель економіки сировинного типу для створення доданої вартості всередині країни. Особливу увагу планують зосередити на підтримці аграрного комплексу держави. Серед рішень, які розглянуть під час нинішнього засідання: підтримка агропросмислового комплексу на фінансування якого у Держбюджеті 2018-го передбачили 6 млрд грн. Ще 2,5 млрд спрямують на будівництво молочно-товарних комплексів, ферм по всій Україні, аби нароситити обсяг виробленої продукції та збільшити поголів’я тварин. На підтримку фермерства цьогоріч у бюджеті передбачено 1 млрд грн.
    Особисті домогосподарства, у яких громадяни самі вирощують велику рогату худобу, отримуватимуть щоріну виплату 2 500 грн за одиницю. 
    Важливо, що у 2018 планують продовжити виробництво вітчизняної сільгосптехніки. Для цього з Державного бюджету передбачили 1 млрд грн. Окрім того, держава компенсовуватиме 25% вартості для тих господарств, підприємств, які її купуватимуть.
    Обіцяють підтримку і садівництву. 70% від вартості українських саджанців також повертатимуть. Таким чином, у межах усієї країни планують створити більше 3 га нових садів.

    Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації.

    Переглядів 3798
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua