18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Питання розвитку дорожньої та вугільної галузі області обговорені Володимиром Гунчиком у Києві
    Вівторок, 21 листопада 2017 11:08

    Питання розвитку дорожньої та вугільної галузі області обговорені Володимиром Гунчиком у Києві

    Стратегічні завдання на 2018 рік у рамках прийняття бюджету на наступний рік обговорив голова облдержадміністрації під час робочої поїздки у м.Київ. Зокрема, про результати робочих зустрічей, що відбулись у рамках поїздки Володимир Гунчик поінформував 20 листопада 2017 року під час оперативної наради.

    Так, Володимир Петрович повідомив, що відбулася робоча зустріч з Віце-прем’єр-міністром України Володимиром Кістіоном, де розглянули питання ремонту та розвитку доріг на 2018 рік у зв’язку із прийнятими індикативними показниками до кінця цього року, а також стратегією розвитку дорожнього будівництва в рамках закону України про Державний дорожній фонд.

    - Поінформував Віце-прем’єр-міністра про те, що Волинська обласна державна адміністрація завершила підготовчий етап формування структури. Внесено зміни у структуру і штат департаменту інфраструктури, ці дані затверджено і передано в Укравтодор. Практично ми готові розпочинати роботу із 1 січня 2018 року щодо прийому та передачі на баланс обласної державної адміністрації майже 4 тисячі 300 кілометрів державних доріг місцевого значення. Звичайно, нам потрібно досить активно працювати із Службою автомобільних доріг, з Укравтодором, з Міністерством інфраструктури України для того, щоби в найкоротші терміни завершити процедуру передачі. Це акт прийому-передачі, обстеження, інші процедурні питання, - сказав керівник виконавчої гілки влади в області.

    Також голова облдержадміністрації проінформував, що із Службою автомобільних доріг в області узгоджено всі питання, пов’язані переліком ремонту доріг на 2018 рік. Однак, у зв’язку з тим, що дія митного експерименту продовжена на 2018 рік, Володимир Гунчик звернувся до Віце-прем’єр-міністра України, аби дати Волинській облдержадміністрації тиждень допрацювати реєстр державних доріг, державних доріг місцевого значення, місцевих доріг і комунальних доріг, позаяк це значно розширює можливості щодо ремонту доріг та збільшується фінансовий ресурс. Тож відповідна робоча нарада відбудеться вже на цьому тижні, аби на наступному тижні поінформувати Укравтодор, Міністерство інфраструктури України, Кабінет Міністрів України про пропозиції, які надійдуть від обласної державної адміністрації в рамках програми ремонту та відновлення доріг на 2018 рік.

    - Якщо оцінювати стан справ щодо фінансування через митний експеримент у 2017 році і ті ресурси, які можуть бути залучені в наступному році, то ми з вами орієнтовно очікуємо 2,5 мільярди гривень на фінансування і ремонт усіх доріг Волинської області. Для порівняння, то у минулому році у нас було 700 мільйонів гривень, у 2017 році – майже 1,5 мільярди гривень, і на 2018 рік плануємо збільшити фінансування майже на мільярд. Але це залежить від того, наскільки ефективно спрацює митниця і наскільки органи місцевого самоврядування будуть готові працювати у рамках спів фінансування з Державним дорожнім фондом, - відзначив Володимир Гунчик.

    Відтак, як тільки напрацюють ці питання, відбудеться окрема нарада із залученням представників місцевої влади усіх рівнів, аби озвучити і донести до усіх програму ремонту і відновлення доріг, яка планується на 2018 рік.

    Окрім цього, голова облдержадміністрації порушив і проблемне питання, що стосується утримання доріг. Як відомо, Волинська область додатково очікує 3 габаритно-вагових комплекси для контролю стану доріг, але наразі ще не внесені зміни у структуру і штат управління Укртрансінспекції в області, аби забезпечити їх повноцінну роботу. Мова йшла про відсутність людей, що відповідатимуть за цю ділянку роботи. Тож, за словами Володимира Гунчика, домовилися, що як тільки приймуть рішення про завершення процедури конкурсу і розподілу вагових комплексів для областей, до цього питання повернуться, аби внести зміни і передбачити відповідні посади.

    Не оминув увагою і проблеми вугільної галузі області. Так, під час робочої зустрічі із заступником міністра енергетики та вугільної промисловості України Галиною Карп обговорені робочі питання, пов’язані із ситуацією на шахтах Волинського вугільного басейну. Окрім цього, голова облдержадміністрації зустрівся із Першим віце-прем’єр-міністром України Степаном Кубівим.

    - На наступному тижні планую провести робочу зустріч із керівництвом ДП «Волиньвугілля», керівниками шахт і керівниками профспілкових організацій для того, щоб обговорити ситуацію, яка склалася на шахтах Волинського вугільного бассейну і прийняти необхідні рішення, пов’язані із врегулюванням ситуації, в тому числі і щодо заборгованості заробітної плати. Є домовленість із Першим віце-прем’єр-міністром України, що в кінці листопада-першій декаді грудня цього року Перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів побуває на Волині з робочим візитом, аби обговорити питання виконання заходів щодо ліквідації екологічної катастрофи на Ковельському ветсанзаводі, розглянути питання пропозиції облдержадміністрації щодо впорядування пунктів пропуску і в продовження тематики – будівництво пункту пропуску «Адамчуки-Збереже». А також розглянемо ситуацію вцілому в рамках підготовки проекту бюджету 2018-го року і питання соціально-економічних завдань, які стоять перед усіма гілками влади на 2018 рік, - поінформував Володимир Петрович.

    І ще одне важливе питання обговорено під час зутрічі із керівником Державної фіскальної служби Мирославом Проданом. Зокрема обговорено можливість вивчення питання передачі на баланс обласних державних адміністрацій пунктів пропуску, які знаходяться на території областей.

    - Це питання наразі дебатується в Уряді. Деякі області не підтримують цю пропозицію. Волинська обласна адміністрація підтримуватиме цю пропозицію, якщо таке рішення буде прийняте Урядом. Адже ця позиція дозволить нам в найкоротші терміни завершити реконструкцію пункту пропуск «Устилуг», провести відповідні роботи для початку робіт на пункті пропуску «Адамчуки-Збереже» і розпочати роботу, щоби реалізувати проект пункту пропуску «Кречів-Крилів». Це є стратегічні завдання. І ми готові брати на себе відповідальність щодо утримання пунктів пропуску на території Волинської області. Це величезна відповідальність, але саме таким чином ми будемо спонукати і центральну владу і місцеві структури до розбудови цих пунктів пропуску. Адже через Волинську область люди з-за кордону бачать зовсім не ті пункти пропуску, які повинні бути в країні, яка поставила перед собою завдання швидкої інтеграції у Європейський Союз, - наголосив керівник виконавчої гілки влади в області.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 4070
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua