18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Району потрібна сучасна конкурентоздатна культура, звернена до майбутнього
    Понеділок, 20 листопада 2017 13:36

    Району потрібна сучасна конкурентоздатна культура, звернена до майбутнього

    Про досягнення, перспективи та проблемні питання культури району говорили сьогодні, 20 листопада 2017 року, під час традиційної щопонеділкової наради під головуванням очільниці району Наталії Василець. Про хід виконання Програми розвитку культури, мистецтва, туризму та охорони культурної спадщини в районі на 2016-2020 роки доповідала провідний спеціаліст відділу культури та туризму райдержадміністрації Галина Руденчук.

    У ході розмови Галина Сергіївна зупинилася на кількох основних засадах, що сприяють реалізації цієї Програми.

    Відтак, мережа закладів культури складається із 19 будинків культури, 17 клубів, 12 бібліотек, 2 поліфункціональних закладів типу “клуб-бібліотека”, Устилузької дитячої  школи мистецтв - музею садиби Ігоря Стравінського.

    Бібліотеки-філії які розташовані на території населених пунктів Зимнівської сільської та Устилузької міської рад  передано на баланс вище вказаних ОТГ.

    - З метою забезпечення закладів та установ культури додатковими надходженнями проводиться робота щодо нарощування обсягів надання платних послуг населенню, підвищення їх різноманітності та якості. Надаються платні послуги за проведення вечорів відпочинку молоді, батьківська плата за навчання, проведення екскурсій в Устилузькій дитячій школі мистецтв – музеї-садибі Ігоря Стравінського, ксерокопіювання у бібліотеках-філіях. Встановлена плата від здачі костюмів в оренду, вартість квитка на театральні вистави в районному будинку культури, - зазначила Галина Руденчук. - Надходження спецкоштів та платних послуг населенню за 10 місяців 2017р. становить 222,4 тис.грн.

    З метою зміцнення матеріально-технічної бази за рахунок коштів місцевого бюджету в будинок культури с. Білин придбано музичні технічні засоби, у районний будинок культури купили принтер та акумуляторний зарядний пристрій. Виготовлено і проектно-кошторисну документацію на поточний ремонт центральної районної бібліотеки та проведено там внутрішні ремонтні роботи. Також проведено поточний ремонт приміщення закладів культури сіл Пятидні, Овадне,Поничів. Закуплено матеріали і для поточного ремонту приміщення районного будинку культури, де, до речі, у глядацькому залі нещодавно замінили вікна на металопластикові.

    - Відділом культури та туризму райдержадміністрації виготовлено проектно-кошторисну документацію на реконструкції даху районного будинку культури та подано проект до державного фонду регіонального розвитку, - наголосила провідний спеціаліст. – До обласного фонду регіонального розвитку ми направили проект щодо капітального ремонту санітарних вузлів та заміни решти вікон і дверей.

    Не оминула увагою Галина Руденчук і питань, які пов’язані з процесом децентралізації, що, за її словами, є певним викликом для багатьох закладів культури, які мають знайти своє місце, окреслити шляхи подальшого існування та визначити нові напрями і форми надання населенню культурно-мистецьких, інформаційних і дозвіллєвих послуг.

     - Нашій громаді потрібна сучасна конкурентноздатна культура, звернена до майбутнього, але укорінена в могутні традиції. Хай вона буде відкритою і доступною кожному, - підсумувала свою доповідь Галина Сергіївна.

    Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації

    Переглядів 4038
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua