Версія для друку
Субота, 29 квітня 2017 10:53

Питання освітньої та медичної субвенцій обговорили у стінах райдержадміністрації

В ході робочої наради представники виконавчої гілки влади намагалися спільно напрацювати план дій, для вирішення конкретних питань та завдань, які виникли у галузі медицини та освіти, безпосередньо враховуючи фінансову складову.

На сьогодні, у районі функціонує 16 навчальних закладів: 5- І-ІІІ ступеня, 5- І-ІІ ступеня та шість шкіл І ступеня. Працює 195 педагогів, 106 із яких з неповним тижневим навантаженням. Основною причиною цього, за словами начальника відділу освіти райдержадміністрації Оксани Бігун є те, що у початковій ланці навантаженість вчителів 11 годин, а у школах І-ІІ та І-ІІІ ступенів - 18. Три школи першого ступеня малокомплектні.

Вирішенням даного питання може бути реорганізація чи оптимізація шкіл. Так, наприклад, створивши опорну школу, навчальні заклади із чисельністю учнів у класах менше п'яти стають її філіями. Або ж є варіант створення, за словами Світлани Мишковець, НВК, де об'єднають у один заклад школу та дитсадок.

- Якщо все ж таки їх прийдеться оптимізовувати, то підійти до цієї проблеми варто комплексно і все врахувати: перевезення школярів, спеціалізацію вчителів та їх тижневе навантаження, провести моніторинг знань - зазначила у розмові заступник голови ОДА Світлана Євтихіївна. - Роблячи такі кроки, ми, в першу чергу, повинні спиратися на хороші знання, які має отримати учень. Та забезпечити всі умови для цього.

Говорили на нараді і про позашкілля. Місцем, де діти розвивають свої таланти є районний Будинок школяра. Там працює 11 педагогів, які навчають не лише учні району, а й об'єднаних територіальних громад. Хоча уже з нового навчального року ОТГ планують створити власні Будинки школяра, як зробили це із методкабінетами.

Обговорили присутні також ряд проблем, які стосуються медичної галузі району. Торкнулися питання субвенції, яка надійшла у 2017 році, виплати заробітної плати медпрацівникам, "не повних ставок " та функціонування Устилузької міської лікарні.

Переглядів 2485

Галерея зображень