Версія для друку
П'ятниця, 22 березня 2024 21:58

Провели онлайн-нараду щодо запровадження заходів безпеки у освітньому середовищі територіальних громад

22 березня заступник голови районної державної адміністрації Ірина Ліщук взяла участь в онлайн-нараді під головуванням заступника начальника управління поліції охорони у Волинській області Юрія Лисая та начальника сектору ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНАП у Волинській області Інни Остапович, за участі представників територіальних громад району, під час якого було обговорено питання запровадження заходів безпеки у освітньому середовищі територіальних громад та обговорено впровадження пілотного проєкту «Служба освітньої безпеки».

Зокрема було зазначено, що у громадах вже зроблено дуже багато роботи щодо безпеки освітнього середовища, однак, не кожна громада спроможна оплатити роботу офіцера безпеки в навчальних закладах, де навчається невелика кількість дітей, а ситуація не є криміногенною. Тому громади напрацьовують механізм запровадження даного проєкту в окремих закладах загальної середньої освіти з наступного навчального року.

Наступну робочу зустріч учасники наради домовитись провести за участю тих керівників закладів освіти сусідніх районів Волині, де офіцери безпеки вже активно працюють, тому є позитивний  досвід від реалізації такої ініціативи.

Переглядів 592