19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Засідала районна протиепізоотична комісія
    Вівторок, 18 квітня 2023 12:49

    Засідала районна протиепізоотична комісія

    18 квітня перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Фіщук провів засідання районної протиепізоотичної комісії, в ході якого були прийняті ряд рішень щодо запобігання поширенню особливо небезпечних хвороб тварин. Зокрема, члени комісії обговорили стан поширення високопатогенного грипу птиці, спалахи якого зафіксовані в окремих європейських країнах. Як стало відомо, на території України таких проблем немає, проте спеціалісти ветеринарних служб проводять імунізацію, яка сприяє зміцненню стійкості домашньої птиці до подібних хвороб. Така профілактична робота ведеться і у Володимирському районі, де птахівництво розвинене як на промисловому, так і домашньому рівнях – загалом налічується більше 7 мільйонів голів. Крім того, ведеться постійний нагляд лісівників за популяціями диких птахів, аби вчасно виявити падіж чи захворювання пернатих представників лісової фауни.

    Значно гірша ситуація із поширення сказу, його випадки у районі цьогоріч зафіксовані уже тричі. Проблема полягає насамперед у тім, що режим воєнного стану унеможливлює практику мисливського відстрілу червоної лисиці, що є основним переносником хвороби. З тих же причин ось уже другий рік поспіль не проводиться вакцинація диких тварин шляхом розкидання вакцини з літаків, адже робота цивільної авіації теж заборонена.

    Тож основним напрямком профілактики сказу наразі залишається вакцинація домашніх тварин.

    Крім того, в ході засідання було виявлено декілька моментів, що стоять на заваді процесам протидії поширенню сказу, відтак, саме їх за пропозицією першого заступника РДА Віктора Фіщука стосувались рішення комісії. Так, протокольно зафіксоване рішення про звернення до обласних управлінь лісомисливського господарства та екології з проханням пришвидшити процедуру переоформлення документів на право користування мисливськими угіллями з перспективою подальшого отримання дозволу мисливцями району на полювання на  лисів. До органів місцевого самоврядування оформлене звернення з рекомендаціями виробити та затвердити правила поводження з безпритульними тваринами, збільшення популяції яких не сприяє епізоотичному благополуччю територій. А серед мешканців громад вирішено провести інформаційну кампанію щодо потреби вакцинації від сказу домашніх котів, які зазвичай перебувають на самовигулі та через близькість населених пунктів до лісосмуг можуть вступати в контакт зі скаженими дикими тваринами.

    Серед рішень комісії було й позитивне: оскільки протягом 60 днів карантину у селі Острівок Зимнівської громади повторних випадків сказу не виявлено, а на території села проведені відповідні заходи з вакцинації, вирішено зняти усі карантинні обмеження.

    Переглядів 3642
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua