Версія для друку
П'ятниця, 13 травня 2022 16:19

Звернення начальника районної військової адміністрації Юрія Лобача з приводу Дня пам’яті жертв політичних репресій

Шановні мешканці Володимир-Волинського району! Сьогодні скорботний, але надзвичайно символічний день, адже він вказує на категоричне неприйняття цивілізованим світом таких проявів тоталітарного правління як голодомори, депортації, політичні переслідування чи цькування за соціальними й іншими ознаками, і тим більше фізичне знищення людей.

Але сьогодні, у 21 столітті, агресія Росії щодо України не лише поставила людство на межу глобальної гуманітарної катастрофи через можливий голод, спровокований руйнуванням рашистами нашої інфраструктури і логістичних комунікацій. Загроза значно сильніша:  знову піднімає голову тоталітаризм, щоб відчути свою перевагу над тими, кого вважає слабшим. Та Україна дає достойну відсіч агресору, тим самим забезпечуючи мир і демократію в усій Європі. Як і в часи Великого терору, наша держава демонструє потужний національний спротив злочинному режиму.

Низько схиляємо голови в знак пам’яті про тих, хто став жертвами політичного терору в СРСР у 1937–1938 роках, та тих, кого знищила нещадна путінська орда. Віримо у перемогу правди, добра, справедливості, у перемогу України!

Начальник РВА Юрій Лобач

Переглядів 5842