Версія для друку
Середа, 20 квітня 2022 16:49

Районна військова адміністрація співпрацюватиме із благодійним фондом «Рокада»

20 квітня відбулась зустріч начальника районної військової адміністрації Юрія Лобача та його заступника Андрія Сторонського із представниками благодійного фонду «Рокада», який пропонує співпрацю у сфері надання гуманітарної, юридичної, психологічної та соціальної допомоги внутрішньо переміщеним особам. Під час зустрічі було наголошено на першочерговій допомозі БФ особливому суспільному кластеру - дітям-біженцям, що опинились на території Волині без супроводу біологічних родичів.

В ході розмови була також напрацьована дорожня карта співпраці РВА та фонду в сфері забезпечення гуманітарною допомогою вразливих груп населення, організацію психологічної підтримки переселенцям, забезпечення соціальних потреб людей з інвалідністю, спільних заходів з метою інформованості населення про протидію поширенню інфекційних хвороб в місцях масового поселення тощо.

Довідково: благодійний фонд «Рокада» заснований у 2003 році. «Рокада» — виконавчий партнер Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Раніше метою фонду було надання підтримки біженцям і шукачам притулку, мобілізація спільноти біженців та сприянню їхньої інтеграції в українське суспільство. Проте з початком війни в Україні вектор допомоги фонду змінився і нині йдеться про гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним українцям у громадах, які їх прийняли. Також фонд надає психологічну, юридичну та соціальну підтримку.

Діяльність фонду охоплює:

- соціальну допомогу і супровід внутрішньо переміщених осіб та їхніх дітей;

- юридичну допомогу у вирішенні соціальних питань;

- підтримку осередків внутрішньо переміщених осіб у громадах.

- захист найбільш вразливих категорій: новоприбулих, дітей, жінок, осіб, що мають хронічні захворювання тощо;

- гуманітарну складову, що спрямована на поліпшення матеріальних та побутових умов внутрішньо переміщених осіб.

Сторінка благодійного фонду у Facebook: https://www.facebook.com/cfrokada

Сторінка Aгентства ООН у справах біженців в Україні у Facebook https://www.facebook.com/UNHCRKyiv

Переглядів 3497

Галерея зображень