Версія для друку
Середа, 10 листопада 2021 12:48

Проведене засідання комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати

9 листопада чергове засідання комісії з питань погашення заборгованості по зарплатах провів перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Сапожніков. На початку роботи він зазначив, що результати роботи такої комісії помітні, адже порівняльний аналіз заборгованості на 1 січня та 1 листопада цього року демонструє зменшення загального боргу щодо виплати зарплат у районі. Так, нині існує 24 мільйони 474 тисячі боргів у той час, коли на початку року їх було 44 мільйони 847 тисяч.  

Втім, ситуація на деяких підприємствах невтішна. Виробник косметики  «Скай», що працює на території Нововолинська лише накопичив борги. Хоча керівник фірми запевнив, що має план їх погашення до нового року. Про залежність від виплат з державного бюджету розповів очільник ДП «Волиньвугілля» Юрій Ключковський. Він зазначив, що кошти з державної казни надходять лише 4-5 разів протягом року, виплатами закрито усього лиш40% потреби вересня, наступний транш очікують у листопаді, а загалом підприємство перебуває у стадії ліквідації, тож відбувається скорочення людей. Нині ще працюють 545 працівників на шахті «Бужанка», 114 – у підрозділі «Волиньвантажтранс», адміністративний штат скорочений до 37 осіб. На зарплати наразі потрібно більше 16 мільйонів гривень.

Крім того, розглянули і стан заборгованості з зарплат у ВУЖКГ Павлівської та Іваничівської громад. Як зазначили представники цих комунальних установ, вчергове сподіваються на виділення їм коштів з місцевих бюджетів. Та комісія внесла до протоколу рекомендацію щодо приведення до економічно обгрунтованого рівня тарифів на комунальні послуги, аби підприємства перестали працювати собі в збиток.

Переглядів 3427