Версія для друку
Середа, 27 жовтня 2021 17:19

Продовження канікул, заходи дезінфекції та підвищення рівня вакцинації: районна комісія ТЕБ та НС затвердила посилення карантинних заходів

27 жовтня перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Сапожніков провів засідання районної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, в ході якого було затверджено план заходів з посилення в районі карантинних обмежень. Члени комісії підтримали протокольне рішення обласної комісії ТЕБ та НС щодо рекомендації органам місцевого самоврядування продовжити шкільні канікули до 7 листопада, а за цей час посилити заходи протиепідемічної безпеки в навчальних закладах, зокрема, вакцинацію персоналу. Крім того, до плану заходів включили й пункт щодо відновлення практики дезінфекції під’їздів житлових будинків, релігійних споруд, громадського транспорту.

Про стан вакцинації медиків району доповів начальник управління з гуманітарних питань РДА Роман Охріменко. Він зазначив, що у Володимир-Волинському ТМО вакциновано майже 60% медперсоналу, а в ЦПМСД – 93%. У Нововолинській лікарні щеплення отримали 87 відсотків лікарів та медсестер. 96% медпрацівників вакциновані у Іваничівській «первинці» та 97 – у «вторинці». У Локачинській амбулаторії провакциновані 95,5 відсотка персоналу, 60% - у лікарні. Затурцівська АЗПСМ має 75% вакцинованих медиків, а в Литовежі – щеплені працівники амбулаторії стовідсотково. Добрі показники, зазначив посадовець, і в Володимир-Волинській РДА – вакциновані 90% працівників, лише у двох протипокази до щеплень, усі інші невакциновані уже записані на отримання першої дози вакцини на цей тиждень.

Представники поліції зазначили, що ведуть широку роз’яснювальню роботу щодо дотримання маскового режиму, носіння з собою документів, що посвідчують особу, правил роботи закладів торгівлі під час карантину тощо. Втім, зауважили вони, доводиться вдаватись і до фіксації правопорушень, що призводить до адмінвідповідальності громадян, підприємців.

Переглядів 3744

Галерея зображень