Версія для друку
Четвер, 23 вересня 2021 17:55

Як працюватиме штаб тероборони, обговорили на нараді в територіальному центрі комплектування

23 вересня голова райдержадміністрації Юрій Лобач провів нараду, яка стосувалась питань роботи штабу територіальної оборони. Вже з 1 січня наступного року, коли в дію вступить закон «Про основи національного спротиву», він очолюватиме район тероборони та координуватиме роботу усього штабу, до якого входитимуть представники усіх силових структур, підрозділів центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та посадового складу батальйону ТрО.

З головними завданнями системи територіальної оборони, яка нині активно формується в Україні, ознайомив учасників наради заступник начальника центру комплектування та соціальної підтримки майор Віктор Зелінський. Він заначив, що на новостворену структуру покладатиметься відповідальність за захист ввірених їй територій, на яких не ведуться бойові дії, а також боротьба з диверсійними групами і підтримання правового режиму воєнного стану. З надходженням директиви про введення в дію плану тероборони, зазначив він, на організацію роботи штабу буде надано термін лише в 4 години у робочий або 8 годин у вихідний день.

«Ми повинні бути готові до розгортання будь-якого сценарію подій в державі, тому пропрацьовувати алгоритми дій потрібно вже, не чекаючи вступу закону в дію. Навчання тероборони, які зараз тривають, - це можливість сформувати чітку практичну інструкцію, відповідно до якої штаб поетапно діятиме у випадку реальної воєнної загрози», - зазначив голова РДА Юрій Лобач.

Його підтримав військовий комісар Володимир-Волинського РТЦК та СП Руслан Яцій, який продемонстрував, які кроки в напрямку підготовки до формування системи тероборони вже зроблені установою, яку він очолює. Так, виділено та обладнано ряд приміщень, необхідних для роботи керівництва штабу, групи планування, адміністративно-інформаційного підрозділу, груп фінансового, медичного, логістичного забезпечення, встановлено засоби зв’язку, в тому числі і спеціального. Штаб функціонуватиме у крилі будівлі комісаріату, де є окремий вхід та можливість виставити пост охорони. Тож дійсно, на часі – професійна підготовка кадрів, які здійснюватимуть керівництво та забезпечення роботи штабу ТрО.

Відтак, у підсумку наради її учасники домовились про подальші спільні дії: виготовлення необхідних індивідуальних дозвільних документів, проведення періодичних засідань штабу в закритому режимі, як це передбачено законом, напрацювання дорожньої карти впровадження системи тероборони у районі.

Переглядів 4662

Галерея зображень