Версія для друку
Четвер, 23 вересня 2021 14:10

Урочисте шикування і присяга на вірність Україні: в Овадному розпочались навчання тероборони

23 вересня голова райдержадміністрації Юрій Лобач зі своїм першим заступником Віктором Сапожніковим, голова райради Віктор Хиць, Оваднівський сільський голова Сергій Панасевич та секретар Володимир-Волинської міської ради Іван Юхимюк взяли участь в урочистостях, що відбулись з нагоди старту навчань батальйону територіальної оборони. Такі зборові заходи на Волині проходять вперше і покликані вони покласти початок побудови абсолютно нової для України системи тероборони, відповідно до якої у випадку реальної загрози захищати своє село, місто, громаду беруться спеціально навчені резервісти.

Сьогодні до навчань приступили 350 представників усіх громад району, майже півтори сотні з яких перед рядами своїх товаришів по зброї склали присягу на вірність Батьківщині.

На початку урочистого шикування командир батальйону ТрО Олег Матвійчук відрапортував голові РДА, який відповідно до закону «Про основи національного спротиву» є керівником району тероборони про готовність усього особового складу до проведення навчань, що триватимуть до 2 жовтня включно.

«Слава Україні!», - звернувся до резервістів Юрій Лобач, а у відповідь стрункими рядами прокотилось злагоджене «Героям слава!». Голова райдержадміністрації побажав призваним до батальйону ТрО успішного проходження усіх запланованих завдань, досягнень у нелегкій справі військового вишколу, а також привітав тих, хто вперше, хвилюючись, зачитав присягу, вірність якій зберігатиме усе життя.  

Молитвою на початок доброї справи благословив усіх священник Сергій Місан – настоятель Свято-Покровського храму села Овадне. Піднесеного настрою додало виконання військовим оркестром гімну України, рівняння на Державний Прапор України. Відчувалось, що опановувати військову справу, набувати умінь захищати рідну землю резервісти прийшли за покликом серця та з патріотичних міркувань. А опісля шикування призовники батальйону ТрО відразу приступили до занять.

Переглядів 5198

Галерея зображень