Версія для друку
Четвер, 02 вересня 2021 13:36

Відбулась робоча нарада щодо проведення фестивалю" Український коровай -сузіря"

2 вересня в залі засідань райдержадміністрації відбулась робоча нарада під головуванням заступника голови райдержадміністрації Андрія Сторонського з представниками громад, які відповідають за  галузь культури, щодо організації та проведення фестивалю традиційної національної культури «Український коровай сузір’я, який цьогоріч відбудеться 26 вересня у парку «Слов’янському» міста Володимира-Волинського.

Як  повідомив Андрій Сторонський на початку наради, у  положення про фестиваль будуть внесені зміни, тож кожна з громад буде включена до числа його засновників, що дасть змогу в подальшому проводити дійство на території інших громад Володимир-Волинського району. Черговість проведення буде визначена шляхом жеребкування.  

В подальшому ході робочої наради  до слова запросили виконувачку обов’язків начальника відділу гуманітарної політики райдержадміністрації Галину Руденчук, яка зазначила, що з метою належної підготовки та проведення чотирнадцятого щорічного фестивалю кожна з громад повинна забезпечити роботу етнографічного майданчика в стилі, притаманному цій місцевості,  з різноманітним начинням у народному стилі, виступи фольклорних колективів, показ фрагментів весільних обрядів,  різноманітні майстер-класи народних умільців, виставку фотографій «Весілля моєї бабусі» та тематичні фотозони. Як наголосила Галина Руденчук, захід традиційно розпочнеться із урочистої ходи від адмінбудівлі РДА, у якій візьмуть участь кожна з громад. Для цього учасники ходи повинні підготувати таблички з назвами своїх громад. Наприкінці наради заступник голови райдержадміністрації зазначив, що попередньо планується в рамках фестивалю провести ярмарку сільськогосподарської продукції та виставку хлібопекарських виробів.

Переглядів 4703

Галерея зображень