Версія для друку
Понеділок, 19 липня 2021 12:35

125 громад отримають кошти для створення спеціалізованих служб підтримки

125 громад отримають кошти для створення та покращення діяльності спеціалізованих служб підтримки постраждалих від насильства, зокрема, притулків, денних центрів, консультативних служб, придбання автомобілів для мобільних бригад при притулках. Дана ініціатива буде реалізована завдяки субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у розмірі 274,2 млн гривень в межах міжнародних ініціатив «Партнерство Біарріц» та «Коаліції дій для сприяння досягненню гендерної рівності». 

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України. 

Загалом, завдяки реалізації державної субвенції планується створення 28 нових притулків, 39 нових денних центрів, 58 нових консультативних служб, а також буде придбано 40 автомобілів для мобільних бригад, які діють при притулках. Зокрема, буде покращено рівень надання послуг у 16 діючих притулках.

Довідково

«Партнерство Біарріц» було започатковане лідерами країн Групи семи (G7) на саміті в місті Біарріці (Франція) 25 серпня 2019 року під головуванням Президента Французької Республіки Еммануеля Макрона. Мета ініціативи – посилити відповідальність та консолідувати зусилля міжнародної спільноти щодо досягнення гендерної рівності.

Коаліція дій  для сприяння досягненню гендерної рівності – це міжнародна ініціатива, яка була започаткована структурою Організації Об'єднаних Націй з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки) та урядами Мексики та Франції у рамках Форуму рівності поколінь (Generation Equality Forum) – глобального зібрання з питань гендерної рівності.

Переглядів 5278