Версія для друку
Середа, 08 липня 2020 16:11

Відбулося чергове засідання організаційного комітету фестивалю традиційної національної культури "Український коровай-сузір'я"

07 липня 2020 року оргкомітет, під керівництвом в. о. голови, керівника апарату райдержадміністрації Сергія Романюка і заступника голови районної ради Алли Мельник, підтвердив, що фестиваль проходитиме без  реальних глядачів, слухачів і відвідувачів. Усі заходи відбуватимуться в реальному  часі, але дистанційно: при допомозі  інтернет-трансляцій в соціальних мережах, на сайтах установ-організаторів, а також за допомогою місцевого телебачення. Кожен житель міста і району матиме змогу оглянути  вироби  коровайниць,  майстрів соломоплетіння і  різноманітних інших  ремесел, побачити їх самих, чи послухати  запальних чи  ліричних  народних пісень у виконанні  фольклорних колективів.

Фільмування  святкових локацій відбудеться  в серпні  місяці цього року за такими датами і місцями:

08-09 серпня 2020 року в с.Красноставі (Оваднівска ОТГ), 15-16 серпня в с.Заріччя (Зарчанька ОТГ), 22-23 серпня в Устилузькій ОТГ, 29-30 серпня - в Зимнівській ОТГ. Святкові локації, етномайданчики розташовуватимуться в клубних установах. Все у них буде як на справжньому весіллі - молодий і молода в національних костюмах, святковий коровай, добротний хлібний сніп і усі хатні пожитки  і начиння  для випікання короваю в оточенні веселян. Звучатиме пісня, художнє слово, а також будуть фільмуватися весільні обряди , які  демонструватимуться  учасникми  художньої самодільності.

В засіданні оргкомітету також взяли участь представники районної культури, Зарічанської і Оваднівської ОТГ.

"Золотом колосу карбуєм літопис короваю"

Саме така тема буде червоною ниткою усіх  цьогорічних заходів фестивалю української національної культури "Український коровай-сузір`я", який за рішенням організаційного комітету проходитиме дистанційно. Тринадцятий за рахунком  фестиваль - це певна історія, яку системно до цього часу  ніхто не об`єднував  в зібрання. Час настав для складання  такого літопису: у фотоматеріалах, відеороботах, записах організаторів і очевидців, і найголовніше - документування різними формами  процесу  випікання короваю і опис вмінь майстрів коровайної справи.

Отож  хто хоче долучитися до написання  літопису  і поділитися своїми  яскравими  спогадами про попередні  феститивалі, а також у кого виникли творчі ідеї на цей рік, телефонуйте на номером 063-367-85-85.

Відеочелендж для єдності в фестивальних прагненнях

Увага, увага, увага. Усім любителям  і  прибічникам  естафет і челенджів у форматі відео. Оголошується конкурс серед користувачів соціальних мереж на краще виголошення тексту  запрошення на весілля з передачею весільного віночка нареченої від однієї учасниці іншій. Відповідно вінки передають тільки дівчата, а запрошення можуть виголошувати у кадрі крім дівчат і хлопці. Такі відеочеленджі можуть бути поширені в Фейсбуці, Істанграмі і Тіктоку, а авторам цього відеочеленджу  потрібно  при  розміщенні цього відео зробити позначення хештегом #українське_коровай_сузір'я, і  надіслати скопійоване посилання на вайбер 068-688-53-38.

 Діти! Беріть участь у конкурсі "Намалюй свій коровай"!

Кожного року фестиваль не відбувався без участі наших дітей. Цьогоріч усі бажаючі учні початкової  і середньої школи  запрошуються до участі у конкурсі-огляді малюнків "Намалюй свій коровай". Погляд  дітей на життя, різні проблеми як і на усілякі події - простий і незаангажований. Цікавим буде дитячий погляд на свій коровай. Свій - родинний чи український, весільний чи святковий, на уродини чи на весілля. Діти нам все скажуть у малюнках. Районний будинок школяра прийматиме до 30 серпня 2020 року конкурсні дитячі роботи виконані в будь-якій техніці, стандартним розміром на папері, полотні (з обов`язковим дотриманням розміру 410*290 мм, щільністю основи не менше 160г/кв.см і з оформленим паспарту). Телефон для довідок про умови конкурсу 063-039-64-40.

Заклик до меценатів і слідуючий оргкомітет

Жодна гідна справа не обходиться без витрат. Хоч фестиваль цього року проходитиме при тотальній економії, тобто відсутності великих витрат (оплата добротних нагород для учасників, оплата артистів гала-концерту, логістичні витрати і інші), все ж мінімум залишиться. А тому оргкомітет звертається до людей небайдужих до культурної спадщини нашого краю, до тих,  хто шанує людей  цього чудового національного ремесла - виготовлення короваїв, звертається до спонсорів і меценатів  про фінансову допомогу  цьогорічному фестивалю.

Кожна копійка буде облікована і відзвітована. Поточний рахунок для перерахування  коштів на проведення фестивалю UA 588201720314261001301006589, ЄДРПОУ 02141704, МФО 820172.

Слідуючий  оргкомітет  відбудеться 21 липня 2020 року об 11:00 годині в залі засідань Володимир-Волинської районної ради. Запрошуються представники громадськості, спецалісти гуманітарних відділів з питань культури Зарічанської, Зимнівської, Устилузької і Оваднівської ОТГ.

У звязку з карантинними заходами прохання пройти обовязкову попередню реєстрацію з метою  уникнення порушень кількості присутніх.

Оргкомітет фестивалю

Переглядів 3780

Галерея зображень