Версія для друку
Середа, 23 травня 2018 14:25

“Лікар для кожної родини”

З квітня 2018 року в Україні стартувала кампанія “Лікар для кожної родини”. Відтепер кожен має можливість вільно обирати свого лікаря (сімейного лікаря, терапевта чи педіатра)

Щоб обрати лікаря, у якого ви надалі хочете обслуговуватися, потрібно взяти паспорт, ідентифікаційний код та мобільний телефон і прийти до фахівця та підписати з ним декларацію. Для обрання лікаря дитині (педіатра) необхідно взяти ще свідоцтво про її народження. Дитину приводити необов’язково. Декларацію з лікарем в цьому випадку підписує один з батьків або інший законний представник дитини.

Наголошуємо, що кожен може обрати лікаря незалежно від місця прописки чи проживання. Вам не мають права відмовити в праві укласти декларацію з обраним лікарем на цій підставі. Про будь-які проблеми, що виникають під час вибору лікаря чи підписання декларації, повідомляйте на урядову «гарячу лінію» за безкоштовним номером 15-45.

Для підписання угоди з лікарем вам не потрібні паперові бланки. Більше того, заповнення декларації у паперовому вигляді не допускається. Документ формується в електронному вигляді і після заповнення роздруковується уповноваженою особою. Після цього ви перевіряєте правильність внесених даних та підписуєте її у двох примірниках, один з яких забираєте з собою.

Кампанія з вибору лікаря буде тривати до тих пір, поки усі українці не оберуть собі лікаря. Поспішати не потрібно, однак і дуже зволікати з вибором лікаря також не варто. Бажано з ним визначитися до кінця цього року.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3937