19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Пожежу легше попередити, аніж загасити: українців попереджають про небезпеку
    П'ятниця, 04 травня 2018 17:25

    Пожежу легше попередити, аніж загасити: українців попереджають про небезпеку

    У зв’язку з різким підвищенням температурних показників, які, за даними синоптиків, ще утримуються на території країни, оголошено найвищий рівень пожежної небезпеки. Тож сьогодні, 4 травня 2018 року, під керівництвом Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка відбулося засіданні державної комісії з питань ТЕБ та НС щодо запобігання та протидії масовим пожежам у лісах, на торфовищах та сільгоспугіддях у літній період, а також стану підготовки місць масового відпочинку людей на водних об'єктах.

    Зазначимо, що у віртуальній студії ДСНС у Волинській області працювали: заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Кошарук, начальник управління ДСНС України в області Володимир Грушовінчук, начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Пиріг, начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Олександр Блащук та інші.

    Для початку Геннадій Григорович нагадав, що ще 30 березня цього року розроблено конкретний план заходів, який передбачає створення 8-ми регіональних центрів оперативного реагування на території всієї України. Зокрема, для їх ефективної роботи залучено 11 тисяч одиниць спецтехніки та 22 тисячі особового складу. Адже серед найбільших зон ризику виникнення пожеж: природні екосистеми – ліси, торфовища, сільгоспугіддя, полігони твердих побутових відходів, стихійні сміттєзвалища та військові полігони.

    – Нічого надзвичайного, неможливого або надскладного немає. Є відповідні служби, які щоденно надають інформацію щодо температурних режимів і кліматичних умов. Відповідно до цього, регіональні комісії ТЕБ та НС, безпосередньо на територіях, приймають рішення щодо високого рівня класу пожежонебезпечної ситуації та визначають заходи оперативного реагування. Перелік заходів є досить вичерпним, який необхідно виконувати! - наголосив Геннадій Зубко.

    За його словами, людський фактор і кліматичні умови – це два головних фактори ризику виникнення пожеж. Відтак, Віце-прем’єр-міністр вкотре наголосив на відповідальності керівників на місцях і особливо тих державних підприємствах, які повинні в умовах підвищеного стану пожежонебезпеки посилити превентивні заходи.

    – Кожен свою роботу знає. Єдина вимога – якісна, професійна і ефективна координація і виконання заходів! Найголовніше для нас – це безпека людей, і тому, питання запобігання і порятунку - це ваш професійний обов’язок, - додав Геннадій Зубко.

    Що ж стосується Волині, то вже незабаром відбудеться чергове засідання регіональної комісії ТЕБ та НС, де детально розглянуть питання запобігання та протидії масовим пожежам у лісах, на торфовищах та сільгоспугіддях у літній період. Разом із тим, начальник управління ДСНС України в області Володимир Грушовінчук наголосив на важливості адміністративної відповідальності людей, які спалюють суху трави та спричиняють виникнення пожеж.

    – Інформаційно-роз’яснювальна робота – це дуже добре. Її теж потрібно проводити. Але за добу в області в середньому відбувається 3-4 підпали. Наші люди двічі подумають робите це чи ні, якщо ми покараємо їх «копійкою». Тож вкотре звертаю увагу на вжиття заходів адміністративного впливу, – резюмував Володимир Васильович.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 3767
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua