Версія для друку
П'ятниця, 04 травня 2018 16:30

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко відвідав митний перехід у м. Устилуг

Перебуваючи на Володимирщині, голова облдержадміністрації Олександр Савченко проінспектував і роботу Устилузької митниці.

Мета поїздки, за словами Олександра Ілліча, - розробка стратегії розвитку прикордонних територій. Адже, незважаючи на ті величезні прибутки, які приносить Волинська митниця до обласного та державного бюджетів, тутешня інфраструктура потребує покращення.

– Ми думаємо над тим, як розробити стратегію розвитку прикордонних територій. Можливо, це буде тільки наше рішення на території України, а можливо залучимо і європейські інституції, - зазначив очільник області.

Опісля, керівники області та району відвідали загальноосвітню школу І-ІІ ст. с. П’ятидні. Зараз у ній навчається близько ста дітей, ще 90 – дошкільного віку. Тож потреба у будівництві дитячого садочка очевидна. Цю проблему можна усунути шляхом реконструкції частини школи, добудувавши приміщення, де буде створено дві групи для дошкільнят.

Перший крок було зроблено у 2016 році  - розроблено проектну документація на суму понад 4 млн грн. Цього року  на фінансування даного об’єкта надійдуть кошти із Державного фонду регіонального розвитку та, враховуючи здорожчання цін на будівельні матеріали та зарплатню будівельникам, вартість проекту збільшилася на 2 млн та на сьогодністановить 6,4 млн грн.

Олександр Савченко запевнив, що гроші на дофінансування в обласному бюджеті знайдуть, але по завершенню І кварталу та за умови перевиконання планових показників.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3598

Галерея зображень