17 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>У райдержадміністрації обговорили план реалізації проекту "Я маю право!" на 2018 рік
    Вівторок, 24 квітня 2018 12:11

    У райдержадміністрації обговорили план реалізації проекту "Я маю право!" на 2018 рік

    Учора, 23 квітня 2018 року, у райдержадміністрації відбулося засідання міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення, яке очолив голова районної МКМР з правової освіти населення, керівник апарату райдержадміністрації Сергій Романюк.

     У ході зустрічі члени координаційної ради обговорили основні засади проекту «Я маю право!», напрямки його реалізації та план роботи районної МКМР з правової освіти населення на 2018 рік.

    Опісля, ознайомилися з методичним посібником «Організація діяльності міжвідомчих координаційно-методичних рад з правової освіти населення Волині».

    Відтак, розповідаючи про проект, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної правової допомоги Володимир-Волинського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Степан Слащук зазначив, що у червні минулого року в Україні стартував загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції «Я маю право!», який підтримано Указом Президента України від 14 листопада 2017 року №361/2017 «Про оголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!». Основна його мета - формування у суспільстві правової культури та правової свідомості, сприяння підвищенню рівня знань та поінформованості громадян щодо реалізації та захисту своїх прав, гарантованих Конституцією та законами України у різних сферах життя.

    Своєю чергою, Сергій Романюк наголосив, що організаційним початком в діяльності МКМР з правової освіти населення є складання плану роботи.

    - План роботи, як правило, складається на рік. Проект плану готується відповідальним секретарем МКМР за пропозиціями представників відомств, установ та організацій, які входять до складу ради, - зазначив Сергій Йосипович. - Пропозиції мають містити як інформацію щодо переліку питань, які бажано розглянути на засіданнях ради, так і інформацію щодо організації правоосвітніх заходів, з метою їх реалізації усіма членами ради.

    З метою надання допомоги районним міжвідомчим координаційно-методичним радам з правової освіти населення в організації ефективної діяльності міжвідомчих координаційно-методичних рад з правової освіти населення, підготовці звітної інформації про діяльність відповідної ради та здійснення правової освіти у відповідному регіоні відділом систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Волинській області розроблено методичний посібник, що, за словами головного спеціаліста юридичного відділу райдержадміністрації Поліни Гаврилюк, спирається на Методичні рекомендації Всеукраїнської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення від 2006 року «Щодо організації діяльності міжвідомчих координаційно-методичних рад з правової освіти населення».

    - Цей посібник є своєрідною шпаргалкою для усіх тут присутніх, - зазначила Поліна Русланівна. - Тут чітко окреслено функціональні обов’язки голови, заступника та членів МКМР, основні засади підготовки та проведення засідань, а також подана низка зразків документів, які можуть використовуватися у роботі нашої координаційної ради.

    Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату радержадміністрації

    Переглядів 3806
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua