Версія для друку
Середа, 04 квітня 2018 14:28

Завершився 10 сезон "Зимової агрошколи"

Сьогодні, 4 квітня 2018 року, у приміщенні Володимир-Волинського міськрайонного центру зайнятості відбулося урочисте закриття 10 сезону проекту „Зимова агрошкола”.

Підвела підсумки роботи «Зимової агрошколи» заступник директора Володимир-Волинського МРЦЗ Надія Веремчук. Зокрема, вона зазначила, що проект реалізовувався з листопада 2017 року до березня цього року. До співпраці було залучено партнерські організації та кваліфікованих працівників, серед яких: Волинський обласний учбовий центр агропромислового комплексу та управління агропромислового розвитку райдержадміністрації.

Лекторами та консультантами-практиками за цих кілька місяців проведено 16 семінарів, які відвідало понад 100 осіб, що стоять на обліку в центрі зайнятості.

- В рамках співпраці з ОТГ проведено два виїзні заходи на території Зимнівської та Зарічанської сільських рад. У Зарічанській сільській раді відбувся семінар щодо засобів захисту рослин та використання біопрепаратів. У Зимнівській об’єднаній територіальній громаді обговорили перспективи розвитку галузі АПК в умовах децентралізації та фінансову підтримку розвитку агровиробництва, - резюмувала Надія Миколаївна.

Про порядок розподілу дотацій для тваринництва та про важливість створення кооперативів нагадала присутнім і один із лекторів освітнього проекту «Зимова агрошкола», заступник начальника – начальник відділу розвитку галузей агропромислового комплексу управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Світлана Мазурок.

- Створення кооперативу — це справа не одного дня, а постійна, кропітка робота. І направлена вона, в першу чергу, на формування у сільськогосподарських товаровиробників спільної господарської мети, для досягнення якої вони об’єднують свої зусилля та вклади (грошові кошти, матеріальні та нематеріальні активи), шукають інвестора, спільно діють протягом певного періоду часу, - зазначила Світлана Анатоліївна.

А також наголосила, що управління агропромислового розвитку райдержадміністрації завжди готове надати всебічну консультацію з приводу питань, що виникають у сфері ведення аграрного бізнесу.

Досвідом роботи в проекті поділилися також державний інспектор управління фітосанітарної безпеки Держпродспожив служби Тетяна Грушевська та провідний фахівець відділу фітосанітарної безпеки Світлана Жук.

На завершення усім слухачам «Зимової агрошколи» вручили сертифікати, а лекторів, за активну співпрацю та вагомий особистий внесок в реалізацію проекту відзначили Почесними грамотами.

 Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3826

Галерея зображень