Версія для друку
Вівторок, 03 квітня 2018 14:43

Сергій Шкляр: Штаби з ліквідації заборгованості по заробітній платі створено в усіх регіонах країни

У всіх регіонах України створено штаби з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами Державної виконавчої служби рішень про стягнення заборгованості з виплати заробітної плати та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами. Про це повідомив заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр, за дорученням якого й були створені відповідні штаби.

«При всіх Головних територіальних управліннях юстиції утворені регіональні штаби координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами ДВС рішень про стягнення заборгованості з виплати заробітної плати, до складу яких входять керівники цих управлінь,  керівники всіх органів державної виконавчої служби регіону, начальники відділів з питань банкрутства», - зазначив Сергій Шкляр.

За словами заступника Міністра, штаби стежитимуть за дотриманням державними виконавцями вимог законодавства при виконанні рішень про стягнення з підприємств заборгованості по заробітній платі. Вони взаємодіятимуть із тимчасовими комісіями з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, утворених при облдержадміністраціях, районних держадміністраціях, органами Державної фіскальної служби, Нацполіції, органами Державної інспекції України з питань праці, а також створеними Міністерством юстиції мобільними групами з ліквідації заборгованості з виплати зарплати та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами.

Крім цього, регіональні штаби проводитимуть роз’яснювальну роботу та робочі наради із працівниками органів державної виконавчої служби з питань застосування норм законодавства та вжиття усіх заходів щодо вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості по заробітній платі.

Прес-служба ГТУЮ у Волинській області

Переглядів 3729