Версія для друку
П'ятниця, 30 березня 2018 18:02

Обережно! Підвищений рівень загрози захворюваності на кір

В Україні все частіше фіксують спалахи кору, що спричинено низьким рівним охоплення профілактичними щепленнями дітей та циклічністю захворювання. Зокрема, сьогодні, 30 березня 2018 року, на Волині зареєстровано нові випадки хвороби.

Так, у Турійській школі-інтернат зафіксовано спалах захворюваності на кір. Як наслідок, госпіталізовано 10 осіб. Олександр Савченко надзвичайно занепокоєний з цього приводу, тож доручив керівник найвищої виконавчої гілки влади в районах забезпечити неухильне виконання доручення голови облдержадміністрації від 19 січня 2018 року № 453/17/2-18 «Про недопущення поширення інфекційних хвороб».

До слова, кір – це висококонтагіозне (надзвичайно заразне) гостре вірусне захворювання, з притаманною йому циклічністю виникнення епідускладнень з піком захворюваності кожні 4-5 років. Кір належить до числа інфекцій з дуже легким крапельним механізмом передачі і масовою сприйнятливістю, тому рівень захворюваності знаходиться у прямій залежності від кількості неімунних (не щеплених) осіб. Єдиним ефективним способом, що дозволяє уникнути захворювання на кір та ускладнень, є планова вакцинація.

За повідомленням Всесвітньої організації охорони здоров’я, в Європі зареєстровано понад 21 тис. випадків захворювання на кір. Тож в рейтингу країн, які постраждали від спалаху кору, Україна посіла третє місце після Румунії та Італії.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 3980