Версія для друку
Середа, 21 березня 2018 14:13

Волинське сільськогосппідприємство по племінній справі у тваринництві інформує

 Тваринництво України зараз вступило в період розвитку, коли продукцію виробляють господарі, які прагнуть мати набагато більше молока та м’яса з низькою собівартістю виробництва. Аби отримати багато молока з високим вмістом жиру та білка варто обирати породи молочного напрямку, високі прирости та м'ясо яловичини - обирайти м’ясні породи.

При формуванні генеалогічної структури  молочних порід на Волині ДП «Волинське обласне сільськогосподарське виробниче підприємство по племінній справі у тваринництві» взяло орієнтир, як на розвиток уже сформованих ліній порід, так і залучення кращих споріднених груп   голштинів   селекції США, Канади, Німеччини, Королівства Нідерланди, Чехії. Продуктивність матерів  та матерів батьків бугаїв, спермопродукція яких використовується племпідприємством, становить 10-16 тис. кг молока за лактацію, жирність 4-4,3%.

Відтак, волинське підприємство по племінній справі у тваринництві – це надійний партнер у ефективному веденні тваринництва, яке забезпечує:

удосконалення племінних і продуктивних якостей тварин для господарств усіх форм власності;

сервісне обслуговування та організацію штучного запліднення маточного поголів’я ;

розробку та практичне виконання селекційних програм;

консультативну та практичну допомогу фахівцям галузі тваринництва з питань селекції та відтворення;

підготовку спеціалістів та техніків штучного запліднення для роботи за  сучасними технологіями.

Племпідприємство реалізує високоякісну спермопродукцію бугаїв молочного та мясного напрямку продуктивності, кнурів, козлів, повний набір інструментів  та обладнання для штучного запліднення тварин.

На території  Володимир-Волинського району  працює 17 пунктів штучного осіменіння сільськогосподарських  тварин: с. Зимне, с. Селець, с. Бубнів, с. Нехвороща, с. Хмелівка (Зимнівська ОТГ), с.Галинівка, с.Свійчів, с.Красностав,с.Жовтневе(Оваднівська ОТГ), с.Суходоли, с.Вощатин (Зарічанська ОТГ), с.Амбуків, с.Лудин, с.Ворчин (Устилузька ОТГ) та с.Березовичі, с.Хобултова й с.Микуличі, які обслуговують особисті селянські господарства.

Для здешевлення вартості штучного осіменіння на території  сільських рад та району депутатами  прийнято Комплексну програму розвитку галузі АПК Володимир-Волинського району на 2016-2020 роки, де передбачено часткове здешевлення вартості штучного осіменіння .

Також підприємство має можливість відкриття нових пунктів штучного осіменіння.

Контактні телефони: 0673975346, 0973301685, 0332-709381

ДП «Волинське обласне сільськогосподарське виробниче підприємство по племінній справі у тваринництві»

Переглядів 4125