Версія для друку
Середа, 14 березня 2018 09:44

Звернення голови районної державної адміністрації Наталії Василець з нагоди Дня українського добровольця

Шановні жителі Володимир-Волинського району!

Ось уже четвертий рік поспіль триває неоголошена війна. Суспільству, волонтерам, державі, а насамперед Збройним Силам та іншим військовим формуванням вдалося дорогою ціною зупинити просування ворога вглиб країни. Саме в той час, аби боронити  кордони рідної землі, лави військовослужбовців за покликом серця поповнило безліч добровольців.

Аби вшанувати мужність, героїзм  та патріотизм цих людей Верховна Рада України минулого року прийняла рішення щодо встановлення ще одного державного свята – Дня  українського добровольця.

Саме у березні 2014 року, усвідомлюючи високий ризик військового вторгнення на територію материкової України та бажаючи захистити суверенітет та територіальну цілісність своєї держави, добровольці із Самооборони Майдану вирушили на військовий полігон для проходження військової підготовки з метою подальшої участі у воєнних діях. Із їх лав було сформовано Перший добровольчий батальйон Національної гвардії.

Саме вони пройшли пекло найтяжчих бойових операцій: Широкине, Іловайськ, Мар’їнка, Донецький аеропорт… Іменами добровольців, що віддали на фронті свої життя, називають вулиці та проспекти українських міст.

Бої за повне звільнення України тривають. Але ми знаємо, що знаходимось під щоденним захистом військовослужбовців. Переконана, що ці важкі для нашої країни останні роки загартували нас і об’єднали тісною дружбою, святою вірою у непереможний народ і єдність нації заради майбутніх поколінь.  

Тож сердечно вітаю усіх захисників-добровольців зі святом. Нехай щаслива доля буде прихильною до кожної вашої родини та нашої рідної України. Зичу всім міцного здоров’я, добра, миру, щастя та подальших успіхів у служінні Україні! 

З повагою голова райдержадміністрації Наталія Василець

Переглядів 4301