Версія для друку
Вівторок, 06 березня 2018 16:50

Відбулося засідання ради оборони області

Переважно військовим темам присвятили останнє засідання ради оборони області. Одначе, не лише. Традиційно голова облдержадміністрації Володимир Гунчик розставив акценти з-поміж стратегічних питань, вирішення яких – у компетенції представників влади, силових структур та правоохоронних органів.

НС: спрацювати на випередження…

Перше, на чому у вступному слові зупинився Володимир Петрович, – необхідність відпрацювання злагодженої роботи усіх відомств за умови виникнення надзвичайних ситуації. Саме тому, вже сформований робочий план із протидії НС пропонують доопрацювати, доповнивши конкретними пропозиціями й передбачивши чіткі заходи в конкретних ситуаціях.

– Всі служби повинні чітко розуміти, що їм робити за умови виникнення надзвичайної ситуації, де починаються, а де межа повноважень, – наголосив голова облдержадміністрації.

Контрактна армія: військкомати переведено у посилений режим роботи…

Далі ж слово узяв обласний військовий комісар Роман Кулик. Інформував про рівень виконань завдань держави щодо укомплектування війська контрактниками. Нині ж, у 1-му кварталі 2018 року, показники Волині цілком пристойні: до навчальних центрів направлено 141 особу. Завдання ж, визначене державою, – 220 військовослужбовців, а також  ще три сотні для укомплектування ВЧ А1008, фактично 14 бригади.

Тож, за словами Романа Кулика, більшість військових комісаріатів демонструють позитивну динаміку. Виняток становлять лише Шацький, Турійський, Іваничівський, Ківерцівський та Любешівський р-ни. З огляду на ситуацію голова облдержадміністрації одразу ж дав доручення у згаданих райдержадміністраціях оперативно провести засідання рад оборони, де заслухати військових комісарів, виконавчу вертикаль, а також сільських голів – представників місцевого самоврядування. Протоколи засідань та рішення передати до ради оборони області.

– Досить жорстко поставлено перед нами питання доукомплектування бригади, – наголосив Роман Кулик. – Адже збройне формування невдовзі залишить постійне місце дислокації. Тому зараз військові комісаріати працюють в посиленому режимі.

«Ухилянтів» від призову – під кримінал…

Не оминули й теми весняного призову до збройних сил. Військкомат уже отримав документи щодо початку відповідної кампанії, визначено й кількість призовників – 425 осіб. Тож уже 11 березня здійснять поставку першої команди, а останньої – 24 травня. Нині ж здійснюють медичні огляди щодо придатності призовників до служби в армії.

Одначе говорили не стільки про особливості кампанії (вперше проводять після створення ОТГ та відновили призов для Державної прикордонної служби), скільки за проблеми. Роман Кулик озвучив вкрай негативну статистику: кількість так званих «ухилянтів» не зменшується. І це попри те, що останніх активно притягують до відповідальності. Навіть – до кримінальної.

Станом на березень 2018-го розшукано та притягнуто до адміністративної відповідальності понад 900 осіб. Щодо 18-ти розпочато кримінальне провадження. Одну особу притягнуто до кримінальної відповідальності з відстрочкою за вироком суду.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Переглядів 4197