Версія для друку
Вівторок, 06 березня 2018 14:39

У районі розпочалась підготовка до весняного військового призову

В Україні з 1 лютого 2018 року розпочалася підготовка до весняного призову громадян на строкову військову службу до лав Збройних Сил України, що включає проходження ними медичної і районної призовної комісій, відбір найбільш підготовленої, придатної за станом здоров’я молоді та відправлення призовників до військових частин.

Відтак, головою райдержадміністрації видано розпорядження  від 02.03.2018 № 82 «Про проведення призову громадян України на строкову військову службу на території Володимир-Волинського району у квітні-травні 2018 року», яким затверджено склад районної призовної комісії, резервний склад районної призовної комісії, склад лікарів спеціалістів для проведення медичного огляду призовників та склад позаштатної групи професійно-психологічного відбору.

За попередніми даними, для проходження комісії має прибути 475 призовників Володимирщини.

Нагадаємо, що термін перебування на строковій службі для тих, у кого немає вищої освіти, становить півтора року (18 місяців). А тi, хто має диплом про повну вищу освіту, служитимуть один рік. Призовний вік становить від 18 до 27 років. Указом Президента визначено, що всі військовослужбовці строкової служби участі у бойових діях в зоні проведення антитерористичної операції не беруть!

Крім цього, юнакам, які призвані на строкову службу нараховується одноразова грошова допомога у розмірі двох мінімальних заробітних плат.

Відділ з питань цивільного захисту та мобілізаційної роботи райдержадміністрації.

Переглядів 4042