Версія для друку
Понеділок, 05 лютого 2018 15:15

Підтримай Вікімандри українською!

1 лютого 2018 року стартував конкурс «Підтримай Вікімандри українською», мета котрого – наповнити вільний ілюстрований онлайн путівник якісним контентом про подорожі Україною державною мовою, а також надати інформацію про нашу країну іншими мовами.

Варто наголосити, що проводять конкурс у рамках відзначення 5-го Дня народження започаткованого Фондом Вікімедіа проекту Вікімандри. На разі, вільний путівник не містить багато повідомлень про нашу державу жодною мовою, що створює інформаційний вакуум щодо України. Організатори ж таких змагань зазначають, їхнє проведення дасть можливість популяризувати туристичну привабливість українських міст, містечок та сіл, їх історико-культурної спадщини та пам’яток природи, а також інших цікавих для мандрівників місць.

Відтак, усі творчі люди, котрі хочуть поділитися власними враженнями про мандрівки Україною та іншими державами, і водночас дізнатися про нові й цікаві місця для подорожей, мають нагоду до 28 лютого 2018 року взяти участь у змаганнях. Основні завдання конкурсантів – створити нові або ж покращити вже опубліковані у Вікімандрах статті українською чи іноземними мовами. Загалом, що стосується редагування Вікімандрів, то громадська організація «Вікімедіа Україна» у подальшому готова провести відповідні тренінги, аби якомога більша кількість громадян України долучилися до створення потужного вільного ілюстрованого онлайн путівника

Дев’ятьох переможців конкурсу «Підтримай Вікімандри українською» чекають призи у вигляді цінних сертифікатів в онлайн-магазинах на туристичне, велосипедне приладдя тощо. Головний переможець конкурсу в загальному заліку виграє – туристичну подорож у межах України.

З пропозиціями щодо майбутньої співпраці та будь-якими запитаннями слід звертатися до організаційного комітету конкурсу за електронною адресою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Довідково:

Учасники мають бути зареєстрованими у Вікіпроектах та можуть поєднувати свою участь з паралельними конкурсами іноземними мовами, список яких доступний за посиланнями ліворуч, відповідно до встановлених там правил.

Слід звернути увагу, що Вікімандри не є Вікіпедією, відтак тут діють трохи інші принципи. Перед написанням статті рекомендується ознайомитись з матеріалами на сторінці www.uk.wikivoyage.org/wiki/Вікімандри:Довідка.

Приклади оформлення статей: Київ, Будапешт, Севастополь, Німецький розмовник, На Говерлу і Прутецькі водоспади, Мехіко (аеропорт).

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Переглядів 4337