Версія для друку
Понеділок, 26 червня 2017 16:34

Профілактика негативних звичок серед прикордонників

Директор Центру Альона Пальонка зазначила, що сучасна молодь, маючи доступ до вживання спиртних напоїв, не думає про таку важливу складову свого майбутнього життя, як здоров’я, а алкоголь - це найдоступніший та найуживаніший для сп’яніння наркотик.

Як  і всі наркотичні речовини, алкоголь викликає залежність. Спочатку людина тягнеться до чарки, щоб уникнути якихось неприємних переживань аби досягти розслабленості і нібито впевненості, але це досить швидко призводить до потреби у постійному вживанні спиртних напоїв - розвивається алкоголізм.  Алкоголізм – це захворювання, яке супроводжується глибокими змінами і навіть деградацією особистості. Воно потребує дуже складного і тривалого лікування, а результати такого лікування, - за  свідченням фахівців, часто є  невтішними.

Той, хто вживає алкоголь систематично, ризикує стати алкоголіком, тобто потрапити в психічну та фізичну алкогольну залежність. Залежність тим важча, чим раніше людина починає пити.  Фізична залежність полягає в тому, що перерва при регулярному вживанні спиртного може спричинити збільшення кров’яного тиску,відчуття туги та неспокою, лихоманку, безсоння. Цей стан можна полегшити медичною допомогою, він зазвичай минає через кілька діб. Психічна залежність полягає в прагненні відчути стан сп’яніння, що витісняє всі інші інтереси, оскільки алкоголь стимулює в мозку «центр задоволення».

Також працівники центру соціальних служб перечислили фактори, які відіграють вирішальну роль у формуванні алкогольної залежності.

В ході превентивної бесіди присутні прикордонники переглянули і відеоролик про шкідливі наслідки споживання алкоголю і отримали декілька корисних порад, як позбутися звички надмірного вживання алкоголю.

Директор Володимир-Волинського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Альона Пальонка 

Переглядів 2648