16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Зменшити корупцію й легалізувати доходи
    Середа, 23 вересня 2015 10:47

    Зменшити корупцію й легалізувати доходи

    Задля зменшення рівня корупції в країні, а також запобігання легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи». Пояснення щодо цього документу дав начальник головного територіального управління юстиції в області Олег Пасько.Тож, буква закону каже: бенефіціарний власник (контролер) – це фізична особа, яка незалежно від формального володіння має можливість здійснювати вирішальний вплив на управління або господарську діяльність юридичної особи безпосередньо, або через інших осіб (прихований власник) та/або, яка володіє 25 % і більше статутного капіталу юридичної особи.

    Законом передбачено, що термін подання інформації про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) продовжено до 25 вересня 2015 року.

    Відтак головне територіальне управління юстиції у Волинській області прохає юридичних осіб завчасно звернутися до державного реєстратора з відповідними документами, а саме з реєстраційною карткою «Форма № 4», задля того, аби уникнути нових черг та санкцій.

    За словами Олега Васильовича, на сьогодні відбулося спрощення «Форми № 4»: щоби подати відомості, потрібно заповнити лише 1-шу сторінку та 4-ту з вказівкою про предмет зміни. Актуальну форму можна знайти на сайті департаменту державної реєстрації. Власне, якщо юридичною особою подано реєстраційну картку старого  зразка до 25 травня, то вона – чинна. Повторно проходити цю процедуру не потрібно.

    У разі відсутності у юридичної особи кінцевого бенефіціарного власника (контролера) потрібно подати відомості про його відсутність. Зазначені відомості не подаються політичними партіями, творчими спілками, їх територіальними утвореннями, адвокатським об’єднаннями, торгово-промисловими палатами, релігійними організаціями, державними та комунальними підприємствами, юридичними особами, учасниками яких є виключно фізичні особи та ті, які вже подали державному реєстратору такі відомості в травні 2015 року.

    За неподання державному реєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи встановлена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 5 тис. 100 грн. до 8 тис. 500 грн. (Ст. 166-11 Кодексу України про адміністративні порушення). За неправдиві дані – кримінальна відповідальність.

    З відео - матеріалами, де вказані роз'яснення начальника головного територіального управління юстиції в області Олега Паська щодо ухваленого Верховною Радою України Закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи” ви можете ознайомитись за посиланнямhttp://voladm.gov.ua/zmenshiti-korupciyu-j-legalizuvati-doxodi/

    Переглядів 3224
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua