Версія для друку
П'ятниця, 19 березня 2021 10:47

На реалізацію волинських проєктів «Великого будівництва» передбачено понад 196 мільйонів гривень

Цьогоріч на Волині в рамках Програми Президента України Володимира Зеленського планують реалізувати 9 інфраструктурних проєктів. Це будівництво 3 шкіл, 1 дитячого садочка, 3 об'єктів спортивної інфраструктури, 1 об'єкта культурної інфраструктури та 1 об'єкта інноваційної інфраструктури.

Загальна сума передбачених коштів становить понад 196 мільйонів гривень. Левову частку становлять кошти Державного фонду регіонального розвитку, а це понад 135 мільйонів гривень.

Про це розповіла т. в. о. директора департаменту зовнішніх зносин, залучення інвестицій та з питань туризму і курортів облдержадміністрації Вероніка Бальбуза під час щотижневого онлайн-брифінгу щодо реалізації в області програми «Велике будівництво».

«Із проєктів 2021 року маємо два перехідні. Це будівництво навчальних закладів у селах Піща та Башлики. Будівельна готовність цих об’єктів становить більше, як 50 %. Роботи по цих об’єктах ведуться, тому цьогоріч вони будуть завершені, – розповіла Вероніка Бальбуза.

З передбачених коштів на реалізацію проєктів «великого будівництва» на Волині «Усі проєкти, які подавалися Волинською обласною державною адміністрацією до ДФРР, погоджені Мінрегіоном. Наразі очікуємо розпорядження Кабінету Міністрів України про офіційне включення волинських проєктів до переліку об’єктів, що фінансуватимуться за кошти державного фонду регіонального розвитку України, – зазначила т. в. о. директора департаменту зовнішніх зносин. – Важливо, щоб кошти були виділенні якнайшвидше, аби раніше розпочати будівельні роботи та вчасно їх завершити».

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

Переглядів 4678