Версія для друку
Середа, 11 листопада 2020 10:09

На Волині ускладнюється епідемічна ситуація

У Волинській області на межі з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки знаходиться 7 районів: Володимир-Волинський, Горохівський, Локачинський, Луцький, Любомльський, Ратнівський та Шацький райони. Про це повідомила головний державний санітарний лікар області Наталія Янко під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, що відбулося під керівництвом першого заступника голови ОДА Сергія Мовенка 9 листопада 2020-го року.

Під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС в області затвердили нове карантинне зонування, що діє з 9 листопада 2020-го року, та протиепідемічні заходи відповідно до рішення Державної комісії з питань ТЕБ та НС.

На території нашої області, як і в Україні вцілому, діють лише «червона» та «помаранчева» зони. До «червоної» карантинної зони на Волині згідно останнього зонування додалися ще два райони. Так, найвищий рівень епіднебезпеки в області встановлений у містах Володимир-Волинський, Нововолинськ, Ковель, а також у Іваничівському, Ківерцівському, Любешівському, Маневицькому та Турійському районах. Решта територій віднесені до «помаранчевої» зони.

Однак, на межі з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки знаходиться ще 7 районів: Володимир-Волинський, Горохівський, Локачинський, Луцький, Любомльський, Ратнівський та Шацький райони. Інцидентність на цих територіях перевищує на сьогодні рекомендований для «помаранчевої» зони (320 та 100 тисяч населення).

«У разі збереження тенденції щодо погіршення епідемічної ситуації і недотримання протиепідемічних норм, зазначені території наступного тижня також можуть потрапити до «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Загалом середньообласний показник інцидентності за останні 14 днів зріс із 253 до 391 на 100 тис. населення (ріст на 55 %)», - зазначила Наталія Янко.

Нагадаємо, що члени Державної комісії під час останнього засідання підтримали, запропоновані ОДА обмеження, що діятимуть на територіях із «червоним» рівнем. Так, було дозволено роботу суб’єктів господарювання у сферах громадського харчування, торговельного і побутового обслуговування, але з дотриманням суворих протиепідемічних вимог.

Окрім цього, дозволено роботу закладів освіти. Однак, остаточні рішення щодо відновлення звичайного режиму навчання у школах «червоної» зони прийматимуть місцеві комісії з питань ТЕБ та НС.

Разом із цим, серед заборон, що діятимуть на територіях «червоного» рівня, лишається (згідно п.15 постанови КМУ від22 липня 2020-го року №641):

- приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури, крім відвідувачів “автоконцертів”;

- приймання відвідувачів у кінотеатрах (крім “автокінотеатрів”);

- приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;

- відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання.

Слід зауважити, що методом ПЛР в області щоденно тестуються від тисячі до півтори тисячі осіб.

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

Переглядів 3912

Галерея зображень