Версія для друку
П'ятниця, 06 листопада 2020 08:39

Нові освітні серіали на платформі «Дія. Цифрова освіта»

На онлайн-платформі з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта» стали доступні до перегляду нові навчальні курси. Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації запустило національну онлайн-платформу, де кожен громадянин може опанувати цифрові навички та ефективно і безпечно  застосовувати технології в роботі та навчанні, для професійного та особистісного розвитку.

Щоб кожен громадянин України зміг безкоштовно та якісно навчитися необхідним навичкам, створили такий формат навчання як освітні серіали, які знаходяться у вільному доступі за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua./

Наразі на платформі з'явилися нові онлайн-курси:

- Стартуй стартап (https://osvita.diia.gov.ua/courses/startuj-startap) – серіал за допомогою якого можна зрозуміти, що таке стартап і чим він відрізняється від класичного бізнесу та що потрібно зробити для створення власного стартапу.

- Електронний підпис (https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital-signature)- за допомогою даного освітнього серіалу, ви дізнаєтесь: які можливості дає електронний підпис, як безпечно його зберігати, де отримати, як використовувати та як підписати документ. Навчитесь по максимуму використовувати можливості електронного підпису, адже він є ключем до цифрового світу.

- Зірки e-демократії ( https://osvita.diia.gov.ua/courses/e-democracy) - освітній серіал розповідає про інструменти електронної демократії: електронні петиції, громадський бюджет, е-консультації, запит на отримання публічної інформації та інші.

- Публічні консультації онлайн (https://osvita.diia.gov.ua/courses/econsultations) - серіал для всіх, хто хоче організовувати та брати участь у публічних консультаціях.

- Відкриті дані для державних службовців ( https://osvita.diia.gov.ua/courses/open-data) - під час курсу ви дізнаєтесь, як грамотно працювати і управляти даними в державному секторі.

- Доступ до публічної інформації (https://osvita.diia.gov.ua/courses/accessto-public-information) - освітній серіал спрямований на підвищення рівня знань законодавства з доступу до публічної інформації, запобігання порушенням прав громадян на інформацію, прискорення процесу оцифрування інформації та використання інтернет-технологій під час її оприлюднення та взаємодії з громадянським суспільством.

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

Переглядів 4892