16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>«Потрібно розірвати ланцюг поширення коронавірусної інфекції, щоб хвороба не поширювалася далі», - Юрій Погуляйко
    Вівторок, 13 жовтня 2020 08:38

    «Потрібно розірвати ланцюг поширення коронавірусної інфекції, щоб хвороба не поширювалася далі», - Юрій Погуляйко

    На Волині збільшилася кількість територій із «помаранчевим» рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Зокрема, до «помаранчевої» зони додалися ще місто Ковель та Рожищенський район, які раніше були у «жовтій». Нове зонування епідемічної небезпеки діє від сьогодні, 12 жовтня 2020-го року.

    Аби проаналізувати епідемічну ситуацію в області, затвердити оновлені рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19 та прийняти відповідні протиепідемічні заходи сьогодні, 12 жовтня 2020-го року, під керівництвом голови ОДА Юрія Погуляйка відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

    Відтепер у «помаранчевій» зоні знаходяться: міста Луцьк, Володимир-Волинський, Нововолинськ та Ковель, а також Володимир-Волинський, Ківерцівський, Луцький, Турійський та Рожищенський райони.

    «Жовтий» рівень епідемічної небезпеки встановлено у Горохівському, Іваничівському, Камінь-Каширському, Ковельському, Локачинському, Любешівському, Любомльському, Маневицькому, Ратнівському та Шацькому районах. Старовижівський район залишається у «зеленій» карантинній зоні.

    Слід зауважити, що окрім кількості інфікувань, зросла й кількість летальних випадків. За словами головного санітарного лікаря Волинської області Наталії Янко, летальність випадків від початку пандемії на Волині становить 201 особа. За останню добу померло 5 осіб. Летальність зберігається на стабільно-високому рівні і перевищує середній державний показник. У Волинській області він становить - 2,1, в той час як по Україні - 1,9. Кількість померлих від коронавірусної інфекції у жовтні 2020 року збільшилася на 26% від тих, які зареєстровано у вересні. Від початку жовтня уже зареєстровано 31 випадок смерті і цей показник продовжує рости.

    «Тривогу викликає те, що більше починають хворіти на COVID-19 люди молодшого та працездатного віку. Зокрема, якщо раніше понад 90% хворих становили люди від 65-ти років, то сьогодні вони становлять 59% від загальної кількості. Крім того, спостерігається високий рівень важких форм хвороби: пневмоній серед дорослого населення. За минулий тиждень зареєстровано близько 570 випадків, це на 4% більше за попередній», - зазначила Наталія Янко.

    Щодо ситуації у закладах охорони здоров’я, то загальна кількість захворілих від початку епідемнагляду становить близько 10 тис. осіб, з них одужало – 6 тис. осіб. На сьогодні, на стаціонарному лікуванні перебувають 537 людей, з яких на кисневій терапії - 175. Про це повідомила т .в.о. начальника управління охорони здоров’я ОДА Людмила Тимощук.

    «Хочу відзначити регіони Волині з високим ростом захворювання по середніх показниках виявлення нових випадків інфікувань при базовому 40-160 на 100 тис. населення. Найвищі показники у місті Нововолинськ (356,2 на 100 тис.), Володимир-Волинському районі (330), Ківерцівському районі (318,5) та у Луцьку (260). Це ознака того, що більшість людей не дотримується карантинних вимог», - Людмила Тимощук.

    Відтак, голова облдержадміністрації запропонував членам комісії підтримати усі протиепідемічні заходи та вкотре закликав волинян дотримуватися карантинних правил, а органи місцевого самоврядування  не проводити масових заходів. 

    «Потрібно розірвати ланцюг поширення коронавірусної інфекції, як ми це робили у квітні, щоб хвороба не поширювалася далі. У школах Волині уже передбачені канікули із 15 жовтня по 30 жовтня. Після канікул регіональні комісії ТЕБ та НС і місцева влада будуть вирішувати перехід навчальних закладів на дистанційне навчання у разі необхідності. Кафе та ресторани Волинської області повинні працювати із 7:00 до 22:00, а заклади, які працюють у нічний час, не повинні працювати. Також закликаю усіх дотримуватися карантинних вимог у громадських місцях, транспорті та уникати скупчення людей. Жодних масових заходів не повинно бути. Тільки так ми зможемо зупинити поширення коронавірусної хвороби» - сказав на завершення Юрій Погуляйко.

    Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

    Переглядів 4228
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua