20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Володимирщина долучилася до загальнообласного флешмоду з нагоди повернення військовополонених моряків
    Понеділок, 16 вересня 2019 11:58

    Володимирщина долучилася до загальнообласного флешмоду з нагоди повернення військовополонених моряків

    Наприкінці минулого року в усій Україні на знак підтримки 24 українських моряків, незаконно затриманих біля Керченської протоки, на адмінбудівлях підняли прапор військово-морських сил України.
    11 грудня такий же прапор замайорів на приміщенні райдержадміністрації. Сьогодні ж, 16 вересня 2019 року, - ми долучаємось до загальнообласного флешмобу з нагоди урочистого спускання прапора ВМС ЗС України, присвяченому підтримці подій визволення з полону українських моряків.

    - Довгих 286 днів наші моряки провели в полоні. І лиш 7 вересня повернулися на українську землю. Тож ми із радістю знімаємо цей прапор та щиро дякуємо нашим Героям за їх витримку, мужність і патріотизм, - зазначив в.о.голови, керівник апарату райдержадміністрації Сергій Романюк. – Опісля, цей стяг, разом із такими ж прапорами з усієї Волині передадуть у Музей морського флоту міста Одеси.

    Довідково:

    25 листопада 2018 року – захоплення російськими прикордонниками трьох плавзасобів Військово-морських сил України на шляху їх слідування з Одеси до Маріуполя. На борту катерів – 24 українські військовослужбовці. В результаті застосування зброї російськими прикордонниками Андрій Артеменко, Андрій Ейдер і Василь Сорока отримують поранення. ФСБ Росії заявляє про те, що моряки нібито «порушили державний кордон Росії».

    У ніч на 26 листопада 2018 року керівництво України скликає засідання РНБО. Президент України Петро Порошенко вимагає від Кремля звільнити українських моряків і кораблі, затримані в Керченській протоці. Розпочинається підготовка до запровадження воєнного стану, рішення про воєнний стан пізніше цього дня ухвалять щодо низки регіонів України строком на місяць. Тоді ж, 26 листопада, підконтрольний Росії глава Криму Сергій Аксенов підтверджує «затримання» українських моряків.

    27 листопада 2018 року підконтрольні Росії суди Сімферополя і Керчі заарештували всіх 24 затриманих українських військових моряків. Прокуратура Автономної Республіки Крим визнала всіх захоплених ФСБ Росії українських моряків військовополоненими.

    30 листопада 2018 року стало відомо про те, що всіх моряків етапували до Москви. Андрія Ейдера, Андрія Артеменка і Василя Сороку, які отримали поранення, доставили в лазарет «Матроської тиші».

    24 січня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію щодо ситуації в Азовському морі та Керченській протоці. Делегати парламентів країн-членів Ради Європи, зокрема, закликали Росію негайно звільнити українських військовослужбовців, захоплених біля берегів Криму 25 листопада, і забезпечити надання їм необхідної медичної, правової та консульської допомоги відповідно до положень міжнародного гуманітарного права, в т.ч. Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

    7 квітня 2019 року Президент України Петро Порошенко відзначив захоплених Росією українських моряків державними нагородами.

    16 липня 2019 року в Офісі президента України повідомили, що під час зустрічі в Парижі радники в «нормандському форматі» домовилися про обмін полоненими.

    Президент України Володимир Зеленський незабаром після перемоги на виборах заявив про необхідність звільнення всіх захоплених Росією громадян України, зокрема – затриманих у Керченській протоці українських військових.

    25 травня 2019 року Міжнародний трибунал з морського права зобов'язав Росію негайно звільнити 24 захоплених українських військових, а також повернути під контроль України військові кораблі «Бердянськ», «Нікополь» і «Яни-Капу».

    7 вересня 2019 року українські військовополонені моряки, а також 11 політв'язнів Кремля – громадян України, засуджених Росією, повернулися додому. Спецлітак прибув до аеропорту "Бориспіль" о 13:30, їх зустрічали родичі, представники влади на чолі із Президентом України Володимиром Зеленським, журналісти і просто небайдужі громадяни.

    Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

    Переглядів 3547
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua