19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>До відома пільговиків! Інформація щодо надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі
    П'ятниця, 23 серпня 2019 15:26

    До відома пільговиків! Інформація щодо надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі

    Кабінетом Міністрів України  17 квітня 2019 року була прийнята постанова № 373, згідно якої затверджений "Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі" (далі -Порядок) який вступає в дію з 1 жовтня 2019 року.

    Порядок визначає механізм надання громадянам у грошовій формі  пільг на житлово-комунальні послуги.

    Дія цього Порядку поширюється на осіб, які мають право на пільги, згідно із Законами України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, “Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років”, “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” (крім військовослужбовців), “Про Службу безпеки України”, “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, “Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні”, “Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист”, “Про бібліотеки і бібліотечну справу”, “Про музеї та музейну справу”, “Про захист рослин”, “Про жертви нацистських переслідувань”, “Про охорону дитинства”, “Про соціальний захист дітей війни”, “Про культуру”, “Про освіту”, “Про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою”, Кодексом цивільного захисту України (крім осіб рядового і начальницького складу), Основами законодавства України про охорону здоров’я (далі - пільговики). Право на отримання пільг, встановлених законами України, з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї визначається: відповідно до Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015 р. № 389.

    Порядком розроблений механізм надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, згідно якого з 1 жовтня 2019 року  виплата  розрахованої суми пільги буде проводитись двома способами - у грошовій безготівковій  та готівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок Мінсоцполітики в АТ “Ощадбанк”.

    Для отримання пільг в  грошовій готівковій формі пільговику необхідно звернутися в управління соціального захисту населення із заявою, у якій зазначити реквізити поточного рахунка, відкритого ним в АТ “Ощадбанк”.

    Готівкова виплата коштів буде проводиться  з місяця, що настає за місяцем подання такої заяви.

    Пільговики, яким буде надаватися пільга у грошовій формі, зобов’язані самостійно сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги.

    У разі отримання від підприємств виконавців комунальних послуг інформації про наявність простроченої понад місяць (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати послуг, сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (у 2019 році – 340 грн), у пільговиків, які отримують пільгу у готівковій формі, виплата пільги з наступного місяця здійснюється у грошовій безготівковій формі.

    Для отримання пільги в грошовій безготівковій формі необхідно надати в управління соціального захисту номер мобільного телефону, що є обов’язковою умовою відкриття персонального рахунку пільговика в АТ “Ощадбанк”.

    Після здійснення перерахування коштів підприємствам  виконавцям комунальних послуг, АТ “Ощадбанк” інформує протягом доби пільговика шляхом надсилання йому смс-повідомлення про стан розрахунків за послуги на  номер мобільного телефону пільговика. У смс-повідомленні обов’язково зазначаються дані про наявний залишок платежу за кожним видом послуг та перелік послуг;

    Після закінчення опалювального сезону залишки коштів на рахунку для виплати пільг, які утворилися станом на 1 червня, виплачуються пільговикам АТ “Ощадбанк” шляхом перерахування таких коштів на поточні рахунки зазначених осіб, відкриті в АТ “Ощадбанк”, відповідно про що банк інформує пільговика також шляхом надсилання смс-повідомлень на номер мобільного телефону.

    Наголошуємо, що Порядком передбачена відповідальність за подання неправдивих відомостей пільговиками, що впливає на призначення пільги.

    Так, згідно п.19. Порядку  пільговик зобов’язаний повідомляти структурному підрозділу з питань соціального захисту населення про зміну всіх обставин, які впливають на надання пільг.

    Суми пільг, виплачені надміру внаслідок зловживань з боку пільговика, на вимогу управління соціального захисту населення повертається пільговиком до державного бюджету.

    У разі відмови пільговика добровільно повернути суму надміру перерахованої (виплаченої) пільги, питання про її примусове стягнення вирішується у судовому порядку.

    Управління соціального захисту населення райдержадміністрації

    Переглядів 3968
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua