18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Кабінет Міністрів визначив порядок проведення верифікації державних виплат
    П'ятниця, 24 травня 2019 11:33

    Кабінет Міністрів визначив порядок проведення верифікації державних виплат

    22 травня Уряд визначив Порядок здійснення верифікації та моніторингу пенсій, допомог, пільг, субсидій та інших соціальних виплат, які здійснюються за рахунок державних коштів.

    Згідно з порядком для верифікації буде використовуватись інформація, що впливає на визначення права на отримання та розмір таких виплат. Також чітко прописано порядок надання Міністерством фінансів рекомендацій органам, що здійснюють державні виплати, та порядок їх опрацювання.

    Здійснювана Мінфіном верифікація державних виплат має на меті сприяння розбудові справедливої системи соціального забезпечення в Україні, підвищення адресності державних виплат, оптимізації бюджетних видатків.

    Процес верифікації спрямований на те, щоб кінцевими отримувачами державних виплат були саме ті громадяни, які потребують допомоги держави.

    3 квітня Уряд також затвердив механізм обробки персональних даних, які використовуються під час верифікації, їх склад, спосіб збору, умови їх зберігання. Крім того, визначено заходи забезпечення захисту персональних даних від несанкціонованого доступу, неправомірного використання або втрати під час здійснення верифікації та моніторингу державних виплат.

    Таким чином буде повністю забезпечено захист персональних даних отримувачів державних виплат під час здійснення верифікації цих виплат та підвищиться якість їх обробки.

    Щоб остаточно врегулювати на законодавчому рівні повномасштабний аудит пенсій, допомог, пільг, субсидій, інших соціальних виплат, Мінфін розробив законопроект «Про верифікацію та моніторинг державних виплат», який на початку 2019 року був схвалений Кабінетом Міністрів і зареєстрований у ВРУ за №9511. Прийняття цього закону дозволить законодавчо врегулювати основні правові та організаційні засади здійснення верифікації державних виплат.

    Протягом 2018 року за результатами верифікації державних виплат Мінфін надав понад 7,5 млн рекомендацій щодо перевірки близько 2,6 млн отримувачів соціальної допомоги.

    Органами, що здійснюють такі державні виплати, підтверджено до повернення в бюджет за вказаний період неправомірно призначених державних виплат на загальну суму понад 50 млн гривень, які можуть бути спрямовані на підвищення адресності державних виплат.

     Довідково

    Верифікація державних виплат – це комплекс заходів зі збору та перевірки достовірності інформації, що визначена законодавством для призначення, нарахування та/або здійснення державних виплат і впливає на визначення права на отримання та розмір таких виплат, а також виявлення невідповідності даних у автоматизованих інформаційних системах, реєстрах, базах даних суб’єктів надання інформації.

    Мінфін здійснює повноваження з контролю за дотриманням бюджетного законодавства в частині верифікації та моніторингу пенсій, допомог, пільг, субсидій, інших соціальних виплат, які здійснюються за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів, фондів загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування визначені Бюджетним кодексом України, з дотриманням Конституції України, Законів України «Про захист персональних даних», «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах», «Про банки та банківську діяльність», інших норм законодавства і лише в інтересах економічного добробуту та прав людини.

    Урядовий портал

    Переглядів 3587
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua