20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>«У їхніх серцях жила Україна». Вшанували пам’ять загиблих з нагоди Дня Гідності та Свободи
    Четвер, 22 листопада 2018 10:02

    «У їхніх серцях жила Україна». Вшанували пам’ять загиблих з нагоди Дня Гідності та Свободи

    П’ять років минуло від тих подій, котрі  назавжди змінили свідомість кожного українця і стали початком створення відмінно нової, демократичної держави.

    Знаковим для нас є саме 21 листопада, коли Україна відзначає День Гідності та Свободи. Події, що відбувались з нашим суспільством на зламі 2013 - 2014 років та відбуваються сьогодні, мають доленосне значення для України та українців. Це надзвичайно важкий період та іспит для для нашого народу, який попри нелегку ситуацію в країні зміг продемонструвати свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

    У цей знаменний для нас усіх день, ми віддаємо найвищу шану пам'яті Героям Небесної Сотні, великому братству безстрашних українців, яке заплатило у 2014 році найвищу ціну за свободу нашої держави.

    На превеликий жаль, з вини безжалісного агресора, до сьогодні небеса забрали вже тисячі українців, що загинули, обороняючи мирне життя і незалежність України.

    Але перша Небесна сотня героїв, залишатиметься на віка у пам'яті нашого народу головним символом справжнього, безкомпромісного патріотизму.

    Відтак учора, 21 листопада 2018 року голова районної ради Роман Гук та начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Бігун взяли участь в тематичному заході, приуроченому п’ятій річниці Революції Гідності та Свободи, який розпочався хресною ходою від собору Різдва Христового до площі Героїв. Серед учасників зібрання були представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, духовенства, керівники підприємств, установ, громадських організацій, студентська та учнівська молодь, яка у руках несла портрети загиблих Героїв Небесної Сотні.

    Голова районної ради Роман Гук, представники міської влади, місцеве духовенство та небайдужі жителі краю поклали квіти до дошки пам’яті загиблим учасникам АТО.

    Опісля, учасники заходу вирушили до меморіальної дошки Героям Небесної Сотні, де священики міста відслужили заупокійну літію та разом з усіма присутніми хвилиною мовчання вшанували невмирущу пам’ять про загиблих Героїв, які ціною власного життя пробудили у свого народу почуття патріотизму та гідності. За тим учасники зібрання запаливши лампадки, разом з квітами віднесли їх до меморіальної дошки «Герої Небесної Сотні».

    Далі заходи з нагоди Дня Гідності та Свободи продовжились у районному будинку культури, де усім присутнім подарував гарний настрій та чудову атмосферу, концерт в рамках Всеукраїнського патріотично-мистецького проекту «Браття Українці» за участю Заслуженого академічного Зразково-показового оркестру Збройних Сил України та лідера гурту «Шабля», автора «Гімну АТО» Вови Гейзера.

     – Артисти і музиканти воюють не зброєю, а словом та музикою. Своїми музичними композиціями та піснями ми піднімаємо бойовий дух нашим солдатам, щоб вони відчували нашу підтримку. І це добре, якщо творчість допомагає всім нам гуртуватись навколо почуття гордості за свою державу, — зазначив ініціатор туру Вова Гейзер.

    Переглядів 3772
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua