19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>За ініціативи Марини Порошенко проходить об’єднання громадських організацій та батьківських колективів зі всієї України навколо питань інклюзивної освіти
    Середа, 13 червня 2018 15:18

    За ініціативи Марини Порошенко проходить об’єднання громадських організацій та батьківських колективів зі всієї України навколо питань інклюзивної освіти

    12 червня Марина Порошенко відкрила дводенний тренінг «Впровадження інклюзивної освіти в Україні: регіональний вимір» для представників спілки громадських об’єднань та батьківських колективів з усієї України. Він проходить за ініціативи Фонду Порошенка у м. Мелітополь Запорізької області.

    Звертаючись до учасників тренінгу, дружина Президента наголосила, що сьогодні в Україні набирає потужних обертів освітня реформа, невід'ємною частиною якої є інклюзивна освіта: «Дуже важливо, що показники долучення дітей з особливими освітніми потребами до загальноосвітніх закладів збільшилися у десятки разів, а українці відчули реальні зміни щодо отримання якісної освіти для своїх дітей».

    Марина Порошенко підкреслила, що для успішної реалізації цієї реформи дуже важлива тісна співпраця між державою й громадськими організаціями та батьківськими колективами: «Настав час об’єднати наші зусилля – для більш ефективного впровадження інклюзивної освіти в українському суспільстві.  Для цього дуже важливо побудувати таку мережу громадських організацій, яка буде мати свої представництва в усіх регіонах України та злагоджено працювати», - сказала Перша леді. 

    Також під час візиту в м. Мелітополь Марина Порошенко ознайомилася з роботою першого в області Інклюзивно-ресурсного центру та інклюзивного спортивного майданчику, обладнання для якого придбано за грантові кошти німецької міжнародної організації GIZ на суму 1 млн. грн.

    Окрім того, під час перебування у Запорізькій області дружина Президента оглянула всеукраїнську програму «Арсенал Ідей Україна» у Мелітопольському міському краєзнавчому музеї, яка створена та працює за її ініціативи. 

    Це постійно діюча освітня платформа для дітей, молоді та родин, яка пропонує цикл спеціально розроблених інтерактивних лекцій та занять, що поєднують науку, мистецтво та інновації.

    За словами дружини Глави держави, програма є соціально спрямованою та передбачає інтеграцію людей з інвалідністю у соціум. «Нам вдалося забезпечити умови, в яких всі діти без винятку зможуть об’єднатися у сучасному просторі рівних можливостей. І це надзвичайно важливо в контексті розбудови України як європейської держави», - зазначила Марина Порошенко.

    Прес-служба Президента України

    Переглядів 3802
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua