20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Наша кількість обмежена, але ми невпинно рухаємося до єдиної мети, - директор Львівського територіального управління НАБУ Тарас Лопушанський
    Середа, 30 травня 2018 17:03

    Наша кількість обмежена, але ми невпинно рухаємося до єдиної мети, - директор Львівського територіального управління НАБУ Тарас Лопушанський

    Одним із перших антикорупційних органів, створених в Україні, було Національне антикорупційне бюро. Основна його функція – боротьба з корупцією на вищому рівні. Однак, що саме слід розуміти під цим формулюванням, з яких питань варто звертатися до НАБУ та чим, власне, воно щодня займається, зрозуміло далеко не кожному. Тож про це та багато іншого мали можливість дізнатися представники громадських організацій, місцевого самоврядування, структурних підрозділів райдержадміністрації та жителі району у директора Львівського територіального управління Національного антикорупційного бюро Тараса Лопушанського. Зустріч відбулася сьогодні, 30 травня 2018 року, у райдержадміністрації.

    У заході взяли участь і голова райдержадміністрації Наталія Василець та голова районної ради Роман Гук.
    - 489 кримінальних проваджень у роботі, 149 підозрюваних та 173 обвинувачених у корупції – з такими результатами Національне антикорупційне бюро завершило 2017 рік, - зазначив у вступному слові Тарас Васильович. – Пріоритетними напрямками в роботі детективів НАБУ впродовж минулого року були державні підприємства та підслідні Національному бюро топ-посадовці.
    Хоча, за словами доповідача, результати роботи детективів органу – це не лише викриття, затримання, повідомлення про підозру чи завершені досудові розслідування кримінальних корупційних правопорушень. Вони втілюються й у повернутих державі коштах, які були чи могли бути вкрадені. Так, за два роки розслідувань державі повернуто 253,3 млн грн., розкраданню ще понад 2 млн вдалося запобігти.
    Зосередив увагу Тарас Лопушанський і на зверненнях до Львівського територіального управління НАБУ. Відтак, найчастіше заявники Львівської, Волинської, Закарпатської, Чернівецької, Тернопільської, Івано-Франківської, Рівненської та Хмельницької областей, які входять до вище вказаного теруправління, скаржаться на дії судів (21%), правоохоронних органів (17%) та органи місцевого самоврядування (12%). Найвагомішу частину складають заяви, що не містять даних про корупційний злочин або не підслідні НАБУ (30%).
    Також, у ході зустрічі, усі присутні мали можливість не лише послухати про методи роботи органу та досягнуті результати, а й отримати відповіді на ряд питань, що їх цікавили.

    Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

    Переглядів 4302
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua