Версія для друку
П'ятниця, 04 травня 2018 17:34

Урядовий проект з монетизації частини зекономлених субсидій реалізуватиметься уже вдруге

Другий рік поспіль реалізується урядовий проект з монетизації частини зекономлених субсидій, коли заощаджених взимку 100 кубів газу та 150 кВт електроенергії виплачуються людям живими грошима. У грошовому еквіваленті це близько 700 гривень.

До 1 липня 2017 року підприємства-виробники чи підприємства-виконавці послуг з газо-, та електропостачання в паперовому та електронному вигляді нададуть структурному підрозділу з питань соціального захисту населення списки енергоощадних субсидіантів із зазначенням суми невикористаної державної допомоги.

➡ Субсидіантам, які вели енергоефективне домогосподарство, для отримання коштів необхідно буде до 1 вересня подати заяву у місцеве управління соціального захисту населення, на підставі якої здійснюватиметься виплата грошової винагороди за енергоефективність.

➡ Інформацію про наявність економії кожен отримувач субсидії може відслідковувати у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу чи електроенергії, якщо вони використовуються для опалення.

➡ Відкриття рахунку в банку, як і вибір самої уповноваженої банківської установи, через які проводяться виплати соціальних допомог та пенсій, або у відділеннях Укрпошти має здійснюватися субсидіантом самостійно. На момент подачі заяви рахунок в банку повинен бути уже відкритим. При цьому у містах виплати здійснюватимуть виключно через банківські установи, а в сільській місцевості – через банки або пошту за вибором отримувача.

❗Минулоріч премію за енергоефективність від Уряду отримали 1 мільйон 755 тисяч українських родин.Середня сума виплати складала 636 гривні за зекономлений газ, та 132 гривні за електроенергію, яка використовувалася для опалення помешкання.

Урядовий портал

Переглядів 3827