19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Про недопущення спалаху кору на Володимирщині говорили під час наради
    Субота, 31 березня 2018 18:35

    Про недопущення спалаху кору на Володимирщині говорили під час наради

    В Україні знову почастішали спалахи кору. Зафіксовані вони й на Волині. Відтак, сьогодні, 31 березня 2018 року,  відбулася екстренна нарада за участі голови райдержадміністрації Наталії Василець, міського голови Петра Саганюка, головного лікаря Володимир-Волинського ТМО Олександра Клачука, працівників відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації на чолі з начальником Оксаною Бігун, начальника відділу з питань цивільного захисту та мобілізаційної роботи райдержадміністрації Юрія Ліщука, голів об’єднаних територіальних громад та керівників закладів освіти міста й району всіх рівнів.

    Долучилися до проведення розширеної наради й представники обласної державної адміністрації: начальник управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк, начальник управління освіти і науки Людмила Плахотна, начальник управління цивільного захисту Олександр Блащук та  в.о. директора ДУ “Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України” Наталія Янко.

    Про ситуацію, що склалася в районі присутніх проінформував головний лікар Володимир-Волинського територіального медичного об’єднання Олександр Клачук. Зокрема, він зазначив, що на сьогодні зафіксовано 7 випадків підозри на кір: 5 у місті та 2 у районі. Та при цьому запевнив, що протидіяти спалаху цієї хвороби є чим, адже у центральній районній лікарні знаходиться близько 490 доз вакцини проти цього захворювання і усі охочі зможуть зробити щеплення.

    Про розроблені заходи щодо ліквідації захворюваності, важливості використання вакцинації для імунопрофілактики присутнім розповіли  Наталія Янко, в.о. директора ДУ “Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України” та  Ігор Ващенюк, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації, акцентуючи увагу на тому, що існує лише симптоматичне лікування хвороби, а кращий спосіб не захворіти на кір – це вакцинація.Отож і закликали присутніх ужити всіх необхідних профілактичних і протиепідемічних заходів.

    Очільниця освіти області Людмила Плахотна, в сою чергу, наголосила на необхідності здійснення перевірки школярів на наявність у них відповідних щеплень та провести з батьками дітей, що не пройшли вакцинацію, роз’яснювальні бесіди щодо потенційної загрози кору  як для їх дітей, так і для оточуючих, попередити про недопустимість відвідування ними місць великого скупчення людей.

    Долучився до розмови й начальник управління цивільного захисту облдержадміністрації Олександр Блащук. Окреслюючи можливі шляхи розповсюдження хвороби, він наголосив, що на сьогодні немає підстав для введення надзвичайного стану, але при цьому важливо виконувати напрацьовані методи її лікування.

    Відтак, за результатами проведеної наради, у районі прийнято рішення призупинити проведення масових заходів. А до керівників навчальних закладів доведено комплексні заходи щодо профілактики і запобігання кору серед учасників навчально-виховного процесу.

    Також у районі буде  посилена робота із поширення просвітницько – профілатичної інформації щодо необхідності вакцинації мешканців проти кору.

    Довідково:

    Кір — це інфекційна хвороба, збудником якої є вірус. Найчастіше хворіють діти без щеплень, які відвідують дитсадки й школи. Але дорослі та підлітки, яким не робили вакцинацію, також можуть захворіти.

    Причини захворювання на кір

    Джерелом захворювання майже завжди є заражена людина. Адже кір передається повітряно-крапельним шляхом від хворої людини при розмові, кашлі або чханні. Інкубаційний період від одного тижня до трьох. Є дві форми кору: типова та атипова. Для останньої характерно протікання зі стертою симптоматикою, тому виявити кір стає складніше.

    Симптоми кору

    Сам кір дуже заразний, зате після протікання захворювання у людини з'явиться імунітет. У перші кілька днів у людини буде температура 39-40. Все це буде супроводжувати сильний занепад сил, головні болі, слабкість у всьому тілі нудота, блювота, розлад шлунку, відзначається почервоніння і рихлість слизової оболонки зіву. А вже на другий день з'явиться характерний симптом - плями Філатова - Коплика – Бєльського, вони з'являються на слизових оболонках рота і мають вигляд дрібних білястих цяток, оточених гіперемією.

    Діагностика кору

    Для того, щоб вчасно діагностувати кір потрібно вчасно здати всі аналізи: кров, сечу, бактеріологічний посів, виділення слизових. Виходячи з епідеміологічних показань, обстежуються також і люди які контактували з хворим.

    Лікування кору

    Кір проходить сам через деякий час, тому при лікуванні хвороби просто намагаються забрати всі симптоми. Якщо ж хвороба проходить дуже важко, то хворого госпіталізують, щоб кір протікала під переглядом лікарів. А при симптоматичному лікуванні кору використовують Парацетамол, Ібупрофен.

    Профілактика кору

    Єдиною можливою профілактикою кору є планова вакцинація, яка проводиться згідно з національним календарем профілактичних щеплень. Звичайно, якщо ви знаєте, що людина хвора на кір, то при будь-яких контактах з ним потрібно бути дуже акуратними.

    Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

     

     

    Переглядів 3946
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua