23 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Участь у предметних олімпіадах - крок до успіху
    Вівторок, 27 лютого 2018 13:03

    Участь у предметних олімпіадах - крок до успіху

    Не згасає вогонь у розумних очах

                                          І з роками ясніш пломеніє.

                                            Ти тримаєш дитячі серця у руках

                                            Ти тримаєш планети надію.

    Одним із пріоритетних завдань сучасної школи є створення умов, які забезпечують виявлення та  розвиток талановитих дітей. Участь у предметних олімпіадах - яскравий показник ефективної роботи з обдарованою молоддю.

     У Волинській області нещодавно завершився ІІІ етап Всеукраїнських учнівських предметних олімпіад, у якому взяли участь 32 учні загальноосвітніх шкіл Володимир-Волинського району, 15 із яких стали призерами.

    То хто ж вони – гордість краю? Шимонюк Михайло, Мирончук Соломія, Білохвіст Аліна, Лавринюк Катерина, Мельничук Аліна, Радчук Вадим, Мамай Костянтин, Цизь Сергій, Баляс Яна, Козун Ірина, Головенко Діана, Мазур Євген та Васейко Тетяна – ось імена тих, хто цьогоріч приніс у фонд Володимирщини не одне призове місце.

    - Беручи участь в олімпіадах – діти не лише оволодівають  тими чи іншими науками, а й вчаться бути людьми, усвідомлюючи на практиці, що таке взаємовиручка і взаємодопомога, - зазначає у розмові начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Бігун. – Загалом, це такий конкурс, де дитина проявляє рівень знань вищий, ніж цього вимагає програма. Та й мислити вона повинна не так, як усі інші. Але разом із тим, ми знаємо, що без праці нічого не буває. Можна народитися талановитою людиною, та без роботи над собою жодних результатів не буде. Отож, дитяча і вчительська кропітка праці, зведені докупи, дають хороші результати.

    Людина без знань, що птах без крил: не може злетіти високо вгору, щоб досягти найвищої мети в житті. У цьому переконаний учень 8 класу загальноосвітньої школи І-ІІ ст. с. Хмелівка Костянтин Мамай, якому з малечку притаманні міцні знання, звичка мислити, допитливість, ерудованість, наполегливість та старанність. Він активний учасник усіх шкільних конкурсів, турнірів, вікторин, Всеукраїнських ігор «Соняшник», «Кенгуру», «Колосок». Неодноразово здобував призові місця в районних конкурсах, у 6 класі отримав перемогу у районній олімпіаді з математики.

    Ще будучи п’ятирічним хлопчиком, Костя вивчив столиці всіх країн світу, прочитав безліч цікавої енциклопедичної літератури з сільської та шкільної бібліотек, має і власну чудову домашню бібліотеку. Цікавиться хлопчина комп’ютерною технікою, мріє в майбутньому багато подорожувати. Корінними словами його дій є допитайся, віднайди, здогадайся, досліди, берись за справу, фантазуй, досягай успіхів.

    Цьогоріч Костянтин Мамай посів почесне  ІІІ місце в обласному етапі олімпіади з географії. Ця перемога, на його думку, підкріплена мудрими порадами, неоціненним багажем знань, щоденною клопіткою працею наставника – вчителя географії Сергія Литвинчука.

    Може пишатися хмелівківська шкільна родина і ще одним призером обласної олімпіади з історії (ІІІ місце) – 9-класником Сергієм Цизьом.

    «Уже в початкових класах проявив свої творчі здібності, відмінну старанність у навчанні. Завжди демонструє на уроках високий рівень загального розвитку, широкий кругозір. Він неодноразовий учасник і переможець районної гри «Розумники», - так відгукуються про нього педагоги.

    А також Сергій активний учасник історико-краєзнавчого гуртка. З метою вивчення історії села, знайомства з його минулими сторінками брав участь у Всеукраїнській експедиції сучасної та студентської молоді «Моя Батьківщина - Україна» у напрямку «З попелу - забуття».

    Крім того, без нього не обходяться жодні загальношкільні та районні масові заходи. Між тим хлопчина любить спорт, захоплюється комп’ютерним програмуванням.

    Досягти успіхів Сергію допоміг наставник, вчитель історії Євген Цизь, який повірив у нього, відкрив незвідані таємниці минулого, навчив мислити, аналізувати, передав вміння бачити проблеми в сучасному світі,  досліджувати і шукати шляхи їх розв’язання.

    Дві обласні перемоги до загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Хобултова привіз  восьмикласник Михайло Шимонюк. Він показав ґрунтовні знання з української мови  та історії, здобувши 2 та 3 місця відповідно.

    - Михайло…Цей стрункий, темноволосий з   карими очима хлопець дивував мене завжди, - говорить про свого учня  вчитель  історії Валентина Сичук. - Це здібна дитина,   яка   має дар дослідника.      

    Дійсно, результати олімпіади показали, що учень оперує історичними фактами та подіями, аргументовано доводить свою точку зору, вміє давати чіткі визначення термінів, складає політичні портрети історичних діячів. Своїй перемозі завдячує Валентині Василівні, «старшому учителю», учителю вищої кваліфікаційної категорії, яка вчить своїх учнів працювати з історичними джерелами, встановлювати відповідності історичних персоналій та їх сфер діяльності, самостійно робити висновки, аналізувати опрацьований матеріал та встановлювати причинно-наслідкові зв’язки.

    - Я його називаю дитиною енциклопедичних знань, праці і обов’язку, - підтримує розмову вчитель української мови та літератури Жанна Карпук - Це не випадково. Адже свої знання він однаковою мірою успішно застосовує як на уроках словесності й історії, так і математики, біології чи хімії.

    Цей здібний учень крокував до перемоги поступово рік за роком: неодноразово здобував призові місця у конкурсі імені Петра Яцика, щорічний призер Всеукраїнської українознавчої  гри «Соняшник», учасник літературного конкурсу «Юні літератори Волині».

    Численними перемогами у  предметних олімпіадах може похвастатись і  учениця 9 класу ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Овадне Соломія Мирончук. Її улюбленими предметами завжди були біологія ,географія та історія. Тож і не дивно, що неодноразово із цих предметів займала призові місця районного та обласного рівнів. Зокрема, цьогоріч дівчина здобула ІІ місце з біології на ІІІ етапі предметних олімпіад.

    Вільний час Соломія присвячує декоративно-прикладному мистецтву: вишивці, оригамі, паперопластиці, займається бісероплетінням, а також любить малювати та подорожувати.

    До впевненої перемоги, крок за кроков, її веде мудрий наставник – Тетяна Шоцька, вчитель географії та біології, «учитель-методист» вищої категорії, яка роботі з дітьми присвятила 37 років свого життя.

    Свою частину душі та знань оваднівським школярам передає і вчитель історії, директор закладу Петро Петрук. Цьогоріч його вихованець Вадим Радчук, учень 10 класу, посів у обласному етапі олімпіад почесне ІІІ місце.

    Займати призові місця на різноманітних конкурсах та олімпіадах для хлопця не новина: призові місця з історії у ІІ та ІІІ етапах Всеукраїнських предметних олімпіад, ІІ місце на конкурсі-захисті наукових робіт МАНУ (тема «Російсько-фінські війни початку XX століття»),  участь в обласному етапі конкурсу «Єднаймося, братове - українці».

    Надзвичайно здібною, талановитою і старанною є й учениця 10 класу комунального закладу «Загальноосвітня школа І- ІІІ ступенів с. Лудин Устилузької міської ради»  Яна Баляс. Змалечку захоплюється читанням художніх творів (у 5 класі посіла І місце у Всеукраїнському конкурсі відгуків на кращий твір дитячої літератури, нагороджена нетбуком і дипломом Гран-прі). З кожним роком удосконалювала свої знання. Пріоритетом для себе обрала вивчення української мови і літератури, англійську мову та  фізкультуру. З 8 класу посідала І місця у районних олімпіадах із цих предметів, ІІ,ІІІ- в обласних. Ось і в цьому році у неї уже 2 перемоги: ІІІ місце в обласному мовно-літературному конкурсі імені Тараса Шевченка, та ІІІ місце в олімпіаді з української мови та літератури. Зважаючи на старанність та успішність Яни, вчителі школи, а зокрема Лариса Сівер, упевнені, що основні перемоги у неї ще попереду.

    Підтримка творчих і обдарованих дітей – одне з ключових завдань, над яким працюють і педагогічні колективи опорного освітнього закладу «НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. - ліцей» с. Зимне. Тож їх навчальні заклади теж рясно помережані переможцями. Високі досягнення у обласному етапі олімпіад продемонстрували: Білохвіст Аліна, учениця 7-А класу, зайнявши ІІ місце з математики (вчителі: Галина Кротач та Юрій Матвіюк); одинадцятикласниці Аліна Мельничук - ІІ місце з екології та ІІІ місце з біології, Катерина Лавринюк - ІІ місце з екології (учитель Борис Подзізей),  Ірина Козун - ІІІ місце з української мови (вчитель Світлана Дружук); Васейко Тетяна, учениця 8-А класу посіла ІІІ місце з біології (учитель Борис Подзізей), Головенко Діана, випускниця Бубнівської ЗОШ І-ІІ ст. - філії  ООЗ НВК “ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцей” с.Зимне – ІІІ місце з історії (вчитель Валентина Жаловага).

    Ставиться сумлінно до навчання і учень 9 класу Селецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів імені Олени Полонської-філії ООЗ «НВК «ЗОШ І – ІІІ ст.-ліцей» с.Зимне» Євген Мазур.

    Протягом навчального процесу Євген проявляє великий інтерес до предметів математично-природничого циклу. Зокрема, завдяки гарній пам’яті та аналітичному мисленню, має ґрунтовні знання з трудового навчання й математики. Саме з цих  предметів він і досяг великих успіхів, неодноразово брав участь у конкурсах, де показував відмінні результати. Зокрема, у цьому році зайняв ІІІ призове місце з трудового навчання.

    Та й взагалі,  школяр дуже багато майструє разом з дідусем і татом, створюючи різні макети, конструкції. Проявляє цікавість до техніки, допомагаючи вдома ремонтувати як побутові прилади, так і техніку. В майбутньому мріє стати інженером. Вважає, що знання з вище вказаних предметів йому у цьому допоможуть.

    Відтак, підсумовуючи цьогорічні олімпіадні здобутки школярів Володимирщини, начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Бігун висловила сподівання, що отриманий досвід, знання і перемоги обов’язково нададуть дітям впевненості, допоможуть визначитися з вибором професії у майбутньому.

    - Сьогодні система освіти в нашій країні переживає період серйозних реформ, спрямованих на те, щоб її рівень відповідав високим європейським стандартам, - зазначила Оксана Андріївна. -  Ми хочемо бачити нашу молодь відкритою до нових знань, грамотною, компетентною, яка вміє самостійно розв’язувати поставлені перед нею завдання, талановитою, творчою – одним словом, успішною.

    Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації.

    Переглядів 4179
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua