Версія для друку
Понеділок, 22 січня 2018 17:30

Володимир Гунчик розповів про результати робочого візиту до Києва

Ремонт волинських доріг, затвердження відповідного переліку на поточний рік, створення нових об’єднаних територіальних громад, погашення заборгованості щодо субсидій теплопостачальним організаціям, – ці та інші питання голова облдержадміністрації Володимир Гунчик обговорив із профільними міністрами під час робочої поїздки до Києва минулого тижня. План роботи, як і ухвалені рішення, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області озвучив 22 січня 2018 року під час оперативної наради із структурними підрозділами адміністрації.

Відтак, під час робочої зустрічі Володимира Гунчика із керівником Укравтодору Славоміром Новаком обговорено переліки комунальних, місцевих, державних доріг, які ремонтуватимуть у 2018-му році за кошти Державного бюджету, митних надходжень, дорожнього фонду при співфінансуванні з місцевих скарбниць. Зведений перелік автошляхів нині перебуває на погодженні в Укравтодорі та Міністерстві інфраструктури України.

Зважаючи на передачу облдержадміністрації майже 4,4 тис. км державних доріг місцевого значення, перед профільними керівниками поставлено відповідні завдання та сформовано новий структурний підрозділ – управління капітального будівництва, ремонту та відновлення доріг при дерпартаменті інфраструктури і туризму облдержадміністрації. Наразі він уже розпочав роботу, а його фахівці підготували переліки доріг, які відновлюватимуть та ремонтуватимуть цьогоріч.

Окремо Володимир Гунчик зазначив, що у рамках робіт із покращення дорожньої структури краю обов’язково продовжать стратегію ремонту і відновлення доріг міжнародного значення, які прилягають до меж Державного кордону, адже за словами голови облдержадміністрації – це стратегічні артерії, які пов’язують нашу державу з Європейським Союзом.

Так, у 2018-му планують: завершити дорогу Луцьк-Володимир-Волинський, продовжити роботи на ділянці Володимир-Волинський-Устилуг. Крім того, продовжуватимуть роботи на дорозі Ковель-Жовква, що розташована паралельно з кордоном Республіки Польща та має сттретагічне значення, адже поєднує Волинську та Львівську області.

– Таким чином, виконавши зазначені роботи, ми повністю завершимо основні магістралі у напрямку Устилуга. У рамках програми передбачено, як ми й обіцяли, два роки тому, нову митно-сервісну зону, що дозволить розвантажити перехід та завершити окружну навколо Устилуга. Тоді транспорт зможе оминати місто, не створюючи дискомфорту місцевим мешканцям, – резюмував керівник найвищої виконавчої гілки влади в області.

Другим, не менш важливий напрямкок роботи – ремонт дороги Луцьк-Рівне. Варто зазначити, що роботи на цій ділянці уже розпочали у 2017-му, нині ж, об’єкт включено до переліку об’єктів, які ремонтуватимуть за кошти митного експерименту у поточному році. Планують у 2018-му і цілковите завершення доріг навколо Луцька, з’єднавши львівський, ковельський та рівненський напрямки.

– Важливо, що у переліку узгоджено продовження робіт на дорозі Старовойтове-Адамчуки-Шацьк. Таким чином ми продовжимо ще одну транспорту магістраль, паралельно до кордону із Республікою Польща, що підтвердить: наші зобов’язання щодо розбудови транспортної інфраструктури біля майбутнього переходу Адамчуки-Збереже буде виконано, – підкреслив Володимир Петрович.

Позатим, у 2018-му році розпочнуть ремонт автошляху Луцьк-Ковель, з продовженням  до Ягодина та Ратного. Об’єм робіт – чималий, тож над об’єктами працюватимуть у 2018-2020 роках. Таким чином, у рамках стратегії розвитку області «Волинь-2020» ремонтуватимуть стратегічні магістралі. Завершальним напрямком роботи у 2019-2020 роках, за словами голови облдержадміністрації, стане ремонт дороги Луцьк-Ківерці-Маневичі-Любешів.

Разом із тим, у плані робіт на поточний рік передбачений і ремонт місцевих автошляхів. На них виділено 394 млн грн. У рамках співфінансування із місцевих бюджетів планують залучити іще близько 50-ти млн грн – це ті дороги, на які скаржаться перевізники, озвучують місцеві органи влади. Окремо, передбачать кошти і на ремонт комунальних автошляхів.

У рамках робочої наради із Віце-прем’єр-міністром України Володимиром Кістіоном голова облдержадміністрації доповів про результати переговорів із керівництвом Укравтодору, отримавши погодження плану подальших дій та підтримку у дорожньому питанні.

Під час розмови із Віце-прем’єр-міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадієм Зубко Володимир Петрович доповів, що у рамках ремонту і відновлення доріг особлива увага – пропозиціям об’єднаних територіальних громад.

– Отримав підтримку Генадія Григоровича у тому, якщо виникатимуть відповідні проблемні питання, пов’язані з ремонтом доріг на території об’єднаних громад, ми можемо говорити про залучення коштів Державного бюджету, які спрямовують на інфраструктуру ОТГ, – зазначив Володимир Гунчик.

Окрім того, голова облдержадміністрації доповів, що область готова до створення нових територіальних громад. Відповідні подання керівник найвищої виконавчої гілки влади в області планує подати до центральної виборчої комісії уже незабаром, аби наступні вибори, мінімум чотирьох, а максимум восьми об’єднаних громад відбулися вже у першому півріччі 2018-го.

У рамках робочої зустрічі із Генадієм Зубко обговорили й проблему розрахунку щодо заборгованості держави за надані послуги в рамках субсидіарної програми. Наразі Кабінет Міністрів України готує відповідну постанову і вже 24 січня хочуть розпочати відповідний етап погашення заборгованості за минулі періоди, в тому числі й теплопостачальним організаціям як в частині розрахунків по субсидіях, так і різниці у тарифах.

Разом із тим, ключовим пріоритетом роботи керівник структурних підрозділів облдержадміністрації є підготовка до сесії обласної ради та прийняття головного фінансового документу краю – бюджету на 2018-ий рік.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Переглядів 4460