Версія для друку
Понеділок, 22 січня 2018 16:33

1304 земельні ділянки на Волині передано у власність учасникам АТО

Протягом 2017 року у Волинській області учасникам антитерористичної операції було надано понад 600 дозволів на складення проектів із землеустрою. Зокрема, 417 - для ведення особистого селянського господарства, 206 дозволів - для ведення садівництва та 11 - для індивідуального дачного будівництва. про це стало відомо під час оперативної наради у голови облдержадміністрації, що відбулася сьогодні, 22 січня 2018 року.

Затверджено та передано у 2017 році , за словами першого заступника начальника Головного управління Держгеокадастру в області Анатолія Полякова, у власнічть учасникам АТО 1304 земельні ділянки: 847 - для ведення особистого селянського господарства, 847 - для ведення садівництва та 12 - для індивідуального дачного будівництва.

Найбільшу кількість потреб у виділенні земельних ділянок учасникам АТО задоволено у Іваничівському районі, найменшу - у Любешівському.

- Органами місцевого самоврядування (селищними, сільськими та міськими радами) у 2017 році видано понад 600 дозволів та 445 проектів, - зазначив Анатолій Юрійович.

В цілому, потреби у наданні земельних ділянок учасникам АТО виконано на 86%.

У ході наради голова облдержадміністрації Володимир Гунчик доручив профільним структурам перевірити ефективність використання земельних наділів, переданих для військових. Це зумовлено численною кількістю сигналів, що надходили у облдержадміністрацію минулого року. 

– Потрібно знати, яким чином сьогодні використовують земельні ділянки, виділені учасникам АТО, адже упродовж 2015-2017 років у користування військовослужбовців передали величезний масив земель, – зазначив Володимир Петрович.

Тож найближчим часом це питання вивчатимуть детально.

Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації.

Переглядів 3884