25 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Окреслили пріоритети 2018-го
    Понеділок, 15 січня 2018 16:20

    Окреслили пріоритети 2018-го

    Серед ключових питань оперативної наради в голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, що відбулася сьогодні, 15 січня 2018 року, підбиття підсумків у частині звітної інофрмації щодо Державного фонду регіонального розвитку, освоєння субвенції з Держбюджету на соціально-економічний розвиток територій, функціонування окремих регіональних програм, утворення об’єднаних територіальних громад та передача відповідних повноважень.

    Так, Володимир Петрович нагадав, що кошти так званого соцеконому, які надійшли на рахунки розпорядників у 2017-му році – перехідні, а відтак їх продовжать освоювати і цьогоріч. Продовжує працювати й програма підтримки ОТГ. Наразі, до облдержадміністрації уже надійшов проект постанови Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів та перебуває на обговоренні у профільних службах. Працюють і над реалізацією у 2018-му окремих програм, які фінансуватимуть із Державного та місцевого бюджетів.

    - Активно зараз працюємо і над питаннями пільгового перевезення автотраспортом. Навйперше це автобуси, міжміські, приміські маршрути. Аби прийняти рішення і внести пропозиції на сесії обласної ради, досконало аналізуємо кількість пільговиків, якість перевезень, маршрути, - це теж одна із великих соціальних програм. Облдержадміністрація вноситиме на сесії питання, пов’язані із відповідними коштами для оздоровлення членів сімей згиблих учасників АТО. Ми починаємо 2018-ий рік з напрацювання, підготовки і впровадження великого комплексу соціальних програм, – повідомив керівник найвищої виконавчої гілки влади в області.

    Окрім того, у 2018-му процес утворення об’єднаних територіальних громад поступово завершуватиметься. Найперше працюватимуть із тими районами, де мало ОТГ, або ж немає жодної. Новоутворені ж громади беруть на себе ряд повноважень та включаються у роботу.

    Продовжать у нинішньому році і ремонт доріг державного та місцевого значення. За словами Володимира Гунчика, упродовж 2018-2020 років запланували здійснити ремонтні роботи на основних магістралях області. Серед цьогорічних пріоритетів – завершення ремонту дороги Устилуг-Луцьк-Рівне, покращення туристичної інфраструктури у районі Шацьких озер, завершення напрямку Старовойтове-Адамчуки.

    - Зараз розпочалася серйозна робота із місцевими струткурами влади, аби врахувати усі пропозиції перевізників, органів місцевого самоврядування. І що дуже важливо: не фінансувати частково, а серйозно підходити до цілих масивів доріг 20-40 кілометрів. Ремонт потрібно робити комплексно, – зауважив Володимир Петрович.

    Разом із тим, голова облдержадміністрації звернув увагу присутніх на необхідність відновлення роботи обласного фонду регіонального розвитку, адже минулоріч, з-поміж 300 проектів, поданих до обласної ради, на суму більше 260 млн грн, реалізували лише близько 20-ти.

    - Я вважаю, що до цього питання потрібно повернутись. І ті документи, які готували місцеві органи влади, повинні мати право на життя, а не бути лише на папері, – резюмував Володимир Гунчик.

    Поміж тим, керівник найвищої виконавчої гілки влади зазначив: у 2018-му потрібно зосередити увагу на обласних комунальних закладах, які потребують грунтовної підтримки. Окрім того, Володимир Петрович закликав підтримувати соціальні ініціативи, яких нині чимало, адже усі вони спрямовані на покращення добробуту і рівня життя волинян.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 4067
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua