20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Оксана Бігун: "У навчальних закладах району постійно поводиться профілактика пожежної та техногенної безпеки"
    Середа, 13 грудня 2017 15:07

    Оксана Бігун: "У навчальних закладах району постійно поводиться профілактика пожежної та техногенної безпеки"

    Про проведену пожежно-профілактичну роботу у житлових секторах нашого району за січень-листопад 2017 року та про стан забезпечення пожежної та техногенної безпеки закладів освіти доповідали головний державний інспектор Володимир-Волинського міськрайонного відділу УДСНС України у Волинській області Олег Отченаш та начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Бігун, начальник гуманітарного відділу Зимнівської сільської ради Сергій Будцев та заступник Устилузького міського голови Світлана Зубицька під час чергового засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулася учора, 12 грудня 2017 року.

    Зокрема, Олег Отченаш наголосив, що нехтування керівниками об’єктів усунення недоліків у сфері пожежної та та техногенної безпеки стає причиною виникнення пожеж з тяжкими наслідками.

    - Володимир-Волинським МРВ УДСНС України у Волинській області протягом другого півріччя 2017 року проведена відповідна робота щодо забезпечення протипожежного захисту об’єктів, підвищення рівня боєготовності підрозділів ДСНС, а також посилення стану пожежної безпеки на об’єктах соціальної сфери, забезпечення дотримання у цих закладах вимог пожежної безпеки та запобігання пожежам, - зазначив Олег Володимирович.- Відповідно проведено перевірку протипожежного стану у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах району. Всі об’єкти знаходяться у задовільному протипожежному стані та поряд з тим має місце і ряд недоліків, що потребують усунення.

    - На кожен об’єкт щорічно перед початком нового навчального року оформляється відповідний акт готовності  закладів загальної середньої освіти, затверджений комісією за участь органів місцевого самоврядування щодо дотримання вимог  техногенної та  пожежної безпеки, - долучилася до розмови начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Бігун. - У кожній школі району проведено обстеження існуючих об’єктів та затверджено комплекс заходів з їх підготовки до нового навчального року та під час роботи в зимовий період.

    Також у ході наради стало відомо, що в навчальних закладах постійно поводиться профілактика пожежної та техногенної безпеки. Відтак, протягом 2017 року:

    • замінено електроповодку в ЗОШ І-ІІ ст. с. Жовтневе на суму 29985 грн.;
    • замінено електропроводку в ЗОШ І-ІІ ст. с. Хмелівка на суму 18022 грн.;
    • частково замінено проводку в опорному закладі «ЗОШ І-ІІІ ст.                 с. Суходоли» на суму  16533 грн.;
    • замінено електропроводку і автоматичні пускачі котельні в                 ЗОШ І-ІІІ ст. с. Галинівка на суму  7725 грн.;
    • частково замінено проводку в ЗОШ І-ІІ ст. с. Верба на суму                 19938 грн.;
    • замінено вікна і двері на енергозберігаючі в ЗОШ І-ІІІ ст. с. Овадне, ЗОШ І-ІІІ ст. с. Хобултова, ЗОШ І-ІІ ст. с. Верба, ЗОШ І-ІІ ст.               с. Хмелівка;
    • проведено капітальний ремонт даху в НВК «ЗОШ І ст. -дитячий садок» с. Білин загальною вартістю 922 315 грн.

    Крім того, з підготовки закладів в зимовий період  оформлено акти готовності теплового господарства за участю державної інспекції з  енерготехнічного нагляду за режимом споживання  електричної та теплової  енергії у Волинській області.

    Підготовлені котельні та паливні до початку опалювального сезону,  проведено  навчання  відповідальних за газове та теплоче господарство. Оператори газових котелень та кочегари-машиністи твердопаливних котлів пройшли перепідготовку в учбовому комбінаті.

    Всі заклади загальної середньої освіти району забезпечені вогнегасниками згідно норм належності. Проведено перезарядку 42  вогнегасників, а також закуплено  17 нових.

    Стан технічної безпеки систематично вивчається і аналізується, проводяться екскурсії до місцевої пожежної частини,  поновлюються інформаційно-довідкові куточки, створюються добровільно-пожежні  учнівські дружини.

     - Через відсутність коштів гірша ситуація в закладах освіти району щодо вирішення питання обробки дерев’яних конструкцій сертифікованим вогнезахисним розчином, встановленням автоматичної пожежної сигналізації. Це питання найскладніше і його необхідно вирішувати поетапно, планово виділячи для цього необхідну кількість коштів, - підсумувала Оксана Бігун.

    Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації

    Переглядів 4185
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua