19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Область відвідав Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти
    Субота, 25 листопада 2017 10:17

    Область відвідав Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти

    Зустріч членів Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти з керівництвом Волинської облдержадміністрації відбулась сьогодні, 24 листопада 2017 року. Зокрема така нарада відбулась у рамках реформування системи освіти, старт якій дав Закон України «Про освіту», прийнятий 5 вересня 2017 року.

    – Прийняте кардинальне рішення для всієї освіти і науки України. Це початок освітянської реформи. Хоча на Волині упродовж останніх двох років, трохи випереджаючи час і беручи до уваги рекомендації Комітету Верховної Ради України, проводили відповідну роботу, пов’язану із малочисельними школами, індивідуальним навчанням, опорними школами. Але для нас сьогодні дуже важливо те, що є відповідні рішення, законодавчі рішення, є відповідні рекомендації постанови Кабінету Міністрів України. Ми отримали дуже багато рекомендації від комітету в тому числі. І тому важливо сьогодні скоординувати всі дії для того, щоб слова «реформа освіти» не залишилися просто словами, а мала практичне втілення. Для нас це особливо важливо, адже ми прикордонна область. Нам би хотілося щоби із вашою допомогою, врахувавши всі зауваження, які прозвучать від депутатів Верховної Ради, уважно вислухавши пропозиції наших освітян, безпосередньо контактуючи в трудових колективах, розробили за результатами візиту суттєвий крок в прискоренні реформування напрямку освіти і науки в цілому, – відзначив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.
    Тож слід зазначити, що окрім цього представники Комітету відвідають ряд навчальних закладів Волині, аби дізнатись проблемні питання безпосередньо від трудових колективів на місцях. Адже, як зазначив народний депутат України та перший заступник голови Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України Олександр Співаковський, практика таких виїзних засідань – це один із головних інструментів прийняття відповідних рішень. Саме таким чином можна дізнатись що потрібно удосконалити, та які рішення прийняти.

    Відтак, для Волині, як відзначив Володимир Гунчик, є важливим питання реформування освіти у контексті децентралізації, створення ОТГ і їм передачі повноважень.

    – Сьогодні активно ведемо роботу з місцевими структурами влади для того, щоб принцип децентралізації не залишився декларативним. Провели вже цілу низку робочих нарад, пов’язаних з тим, яким чином ми бачимо передачу повноважень від районних рад, районних державних адміністрацій,обласної державної адміністрації місцевим об’єднаним територіальним громадам. Для нас це питання досить важливе, тому що створені перші гуманітарні відділи в об’єднаних територіальних громадах, робимо перші кроки. Кроки ці ще досить невпевнені, відчувається ще ризик. Але ми розуміємо, що 2018 рік стане першим роком, коли ми відчуємо, що об’єднані територіальні громади повністю візьмуть на себе не тільки фінансову підтримку з боку держави, не тільки частину освітянської субвенції з Державного бюджету напряму до ОТГ, але відчують і відповідальність за ті рішення, за ті закони, які сьогодні прийняті. Тому для нас дуже важливо під час засідання комітету порадитись і отримати відповідні рекомендації, як бачать депутати Верховної Ради, Комітет подальшу роботу, пов’язану з реформою освіти, із врахуванням повноважень, які сьогодні передані в об’єднані територіальні громади, – відзначив Володимир Петрович.

    Разом із цим перший заступник міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець зазначив, що наразі освіту треба наблизити до потреб життя і тому потрібно кардинально міняти систему фінансування освіти. Зокрема це стало зрозуміло з аналізу за 9 місяців фінансування освіти в ОТГ.

    – Треба, щоб формула рахувала гроші для кожної школи окремо. Тоді гроші йтимуть за учнем, тоді буде система і стимулювання до більш якісної освіти, – зазначив Володимир Ковтунець.

    Особливо актуально це стане, за словами Володимира Віталійовича, із запровадженням старшої дворічної школи, яка відповідно до закону про освіту, що набрав чинності 28 вересня цього року запровадиться через 9 років. Для цього ж потрібно створити мережу старших профільних шкіл з відповідною матеріально-технічною базою.

    – Треба створити умови і дати поштовх через Комітет Верховної Ради України, через Кабінет Міністрів, прийняття підзаконних актів, розпоряджень, документів. Дати рекомендації обласній державній адміністрації як це провести на перехідному етапі, коли ми почали процес, а далі треба бачити як реалізувати це, – резюмував голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

    Продовжив роботу Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти вже візитами до навчальних закладів області.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 4030
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua